abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Cupru Min Abrud vinde prin licitaţie 331.890 de tone de concentrat de cupru

Cupru Min Abrud vinde prin licitaţie 331.890 de tone de concentrat de cupru

Publicat în 10.07.2013 la ora 21:40

Înscrisă pe lista de privatizări a guvernului
Cuprumin AbrudCupru Min Abrud a lansat la vânzare prin licitaţie cu ofertă în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, o cantitate maximă de 331.890 tone de concentrat de cupru, care va fi ajustată în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului. Potrivit anunţului publicat pe site-ul Ministerului Economiei, avansul solicitat este de 40 milioane euro, plătibil într-o singură tranşă, nu mai târziu de data de 1 decembrie 2013, iar contractul de vânzare se încheie pe o perioadă de şapte ani. Cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în contul avansului este de 45.360 tone, ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare. Graficul de livrare a concentratului de cupru în contul avansului este: anul 1 – perioada de graţie (nu se fac livrări), anul 2 şi anul 3 – livrări de patru milioane euro anual, începând din anul 4 şi până în anul 7 – livrări de opt milioane euro anual.
Preţul de vânzare a concentratului de cupru este determinat în funcţie de cotaţia bursei de metale din Londra pentru cuprul din concentratul de cupru, dar nu mai puţin decât preţul (cotaţia) minim(ă) pe tona de cupru din concentratul de cupru adjudecat(ă) în cadrul prezentei proceduri.  Preţul de pornire a licitaţiei este de 6.900 dolari/tonă pentru cuprul din concentratul de cupru (pentru cantitatea maximă de concentrat de cupru oferită). Preţul adjudecat în cadrul licitaţiei va reprezenta preţ minim de cumpărare pentru cuprul din concentratul de cupru, care se va aplica pentru întreaga cantitate ce va forma obiectul contractului şi pe toată perioada de derulare.
De asemenea, cumpărătorul va suporta costurile pentru preluarea concentratului de cupru din incinta societăţii şi pentru transportul acestuia, precum şi orice alte costuri asociate. Potrivit anunţului, documentul care conţine informaţii despre etapa de verificare a eligibilităţii potenţialilor cumpărători şi documentele necesare în această etapă poate fi procurat începând cu data de 8 iulie 2013, ora 12.00, cu titlu gratuit, de la sediul societăţii. Pentru înscrierea la procedura de selecţie şi verificarea eligibilităţii, potenţialii cumpărători vor depune la sediul societăţii, în plic sigilat, documentele solicitate cel mai târziu până la data de 19 iulie 2013, ora 10.00, această zi fiind termen de decădere.
Deschiderea plicurilor conţinând documentele prevăzute se va face în data de 19 iulie 2013, ora 11.00, la sediul societăţii, în prezenţa reprezentanţilor potenţialilor cumpărători. Verificarea şi analizarea documentelor se vor face până la data de 25 iulie 2013, când se va întocmi lista potenţialilor cumpărători eligibili care pot participa, în continuare, la procesul de selecţie (lista scurtă), precum şi lista celor respinşi. Potenţialii cumpărători înscrişi pe lista scurtă pot achiziţiona caietul de sarcini cu privire la procedura de selecţie şi pot solicita accesul la date şi informaţii referitoare la societate, relevante pentru obiectul contractului de vânzare.
Caietul de sarcini, în sumă de 5.000 de lei plus TVA, sau echivalentul în euro, poate fi procurat începând cu data de 26 iulie 2013, ora 9.00, de la sediul societăţii.
Garanţia de participare în sumă de 1,2 milioane euro (sau echivalent în lei la cursul BNR din ziua constituirii garanţiei) se constituie în favoarea societăţii, la fel şi garanţia pentru securizarea plăţii avansului, în sumă de 40 milioane euro (sau echivalent în lei).

Acest articol a fost citit de 572 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.