abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Cupru Min Abrud a avut profit și în 2015

Cupru Min Abrud a avut profit și în 2015

Publicat în 15.01.2016 la ora 11:27

CCuprumin-Abrud-2016ompania minieră de stat din Munții Apuseni – Cupru Min S.A. Abrud a înregistrat în anul 2015 o creștere a producției cu aproape 10 procente, după o serie de investiții în retehnologizarea sistemului de extracție a minereului de cupru și reducerea costurilor de producție.

Cifra de afaceri realizată în 2015, în condițiile unui preț scăzut al cuprului pe piața internațională, s-a ridicat la 141 milioane lei, profitul  net la 2,5 milioane lei, iar cantitatea de cupru extrasă a fost de 7.6000 de tone.

Directorul general al companiei, Nicolae Turdean, se arată optimist în ceea ce privește activitatea Cupru Min SA Abrud în 2016, prognozând și pentru acest an o creștere similară cu ce de anul trecut.  În același timp societatea minieră are în vedere să continue în 2016 procesul de retehnologizare prin investiții de peste 23 milioane lde ei,

”Toate aceste rezultate s-au obținut în condițiile în care personalul a rămas același, fondul de salarii reprezintă doar 12,8% din totalul cifrei de afaceri, salariul mediu la nivelul muncitorilor fiind de doar 1.500 lei net pe lună (…)

4.300 dolari este acum tona de cupru, față de 5.400 în anul trecut. Noi acum am început un program drastic de reducere a costurilor și de creștere a calității concentratului. Prognozele nu arată bine deloc. Am decis reducerea costurilor la toate categoriile de cheltuieli, începând cu consumul de energie, combustibili, ne limităm la cantitățile contractate şi încercăm creşterea valorificării la celalalte produse (andezit, calcar,etc.). Ne ajută puțin scăderea prețului la motorină și relativa rată de schimb favorabilă a dolarului, dar căderea continuă a prețului ne va pune în situații neplăcute”, a declarat pentru focus-energetic.ro directorul general al companiei, Nicolae Turdean.

La Roșia Poieni se află circa 60% din rezervele de cupru ale României.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 97 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.