abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Cupa „Andrei Tanţoş” 2014, ediţia a doua

Cupa „Andrei Tanţoş” 2014, ediţia a doua

Publicat în 27.01.2014 la ora 10:00

cupa Andrei TantosCupa “Andrei Tanţoş” la schi alpin continuă şi în acest an, cu ediţia a doua, în memoria multiplului campion naţional la schi alpin, pe care l-au avut Munţii Apuseni, ani de-a rândul şi care a decedat în vara anului 2012, în urma unui teribil accident rutier.

Concursul din acest an, la fel ca ediţia precedentă, este unul de rang naţional, la care participă cei mai buni schiori din ţară, punctând în Cupa României la categoria “Open”, fiind organizat în exclusivitate de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montana Abrud. La ediţia întâi, anul trecut, la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 locuri secunde şi 4  locuri trei.

• Cetăţean de Onoare la Abrud

În vara anului trecut, odată cu Zilele oraşului Abrud, Andrei Tanţoş a fost declarat “Cetăţean de Onoare Post Mortem” al oraşului Abrud. Deoarece decernarea titlului de onoare s-a realizat într-un cadru restrâns, la cererea familiei, ocazia este considerată oportună pentru a anunţa public acest eveniment, pentru care familia Tanţoş mulţumeşte Consiliului Local Abrud. Cupa “Andrei Tanţoş” de anul acesta, ediţia a II-a, este trecută în calendarul competiţional pentru schi alpin în data de 8-9 februarie dar, dacă condiţiile meteorologice nu vor fi favorabile concursul se va desfăşura în data de 22-23 februarie 2014, în cazul în care va fi zăpadă. Concursul se dispută, la fel ca şi anul trecut, pe pârtia “Andrei Tanţoş”, de pe drumul Abrud – Corna – Roşia Montană, începând cu ora 10.00. Festivitatea de premiere va avea loc la sfârşitul celei de-a doua zi de concurs, la ora 13.30, la locul de desfăşurare a concursului. “După cum am mai spus, încercăm să aducem la Abrud un concurs de anvergură, să reunim elita schiului românesc, un spectacol pentru iubitorii sporturilor de iarnă, o promovare a zonei turistice, o continuare a tradiţiei schiului alpin în Munţii Apuseni şi nu în ultimul rând, să ne arătăm onoarea şi respectul pentru cel ce a fost Andrei Tanţoş sau «ZEBE» (de la Zebedeu), cum îi spuneau prietenii! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a declarat Elisa Coca, sora sportivului.

Acest articol a fost citit de 553 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.