abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Cu toate că a primit nenumărate oferte de muncă din străinătate, un medic din Țara Moților a ales să rămână alături de oamenii din Ciuruleasa

Cu toate că a primit nenumărate oferte de muncă din străinătate, un medic din Țara Moților a ales să rămână alături de oamenii din Ciuruleasa

Publicat în 03.04.2016 la ora 13:30

medic_cristian_meraDe-a lungul anilor, medicul Cristian Mera a primit numeroase oferte de a pleca în Germania sau în Spania, dar le-a refuzat pe toate, punând pe primul plan sănătatea pacienților din comuna Ciuruleasa, care are peste 1.000 de locuitori.

El a absolvit Liceul Sanitar și Facultatea de Medicină la Sibiu și a ocupat un post, în anul 2001, în comuna Ciuruleasa. Dispensarul medical funcționa într-o clădire care împlinise o jumătate de secol de când a fost construită și care în urmă cu 15 ani era într-o avansată stare de degradare.

La sfârșitul lui 2008, în baza unei legi apărute în anul respectiv, medicul a reușit să cumpere unitatea sanitară care aparținuse Primăriei Ciuruleasa. El a identificat și oportunitatea de a renova și moderniza clădirea cu fonduri de la Rompetrol, prin programul „Împreună pentru fiecare”, astfel că la finele anului 2009 a început să deruleze un proiect pentru care a primit o finanțare de 50.000 de lei.

dispensar_ciuruleasaPe parcursul a 6 luni de zile, au fost efectuate lucrări de reabilitare interioară și exterioară a clădirii: au fost schimbate ușile, ferestrele cu geamuri cu tâmplărie din termopan, instalația sanitară, parchetul, au fost efectuate lucrări de anvelopare termică, dispensarul a fost racordat la noua rețea de apă curentă, au fost montate jgheaburi noi.

Toate acestea datorită implicării sufletistului medic Cristian Mera, care a mobilizat cetățenii, iar împreună cu voluntarii Asociației Eco-Abrud au reușit să aducă starea clădirii la una demnă de secolul XXI. Fiind un proiect apreciat de finanțator, în 2010 a depus un alt proiect de 50.000 de lei, pentru montarea de panouri solare și instalarea unei centrale termice pe lemne la dispensar. În prezent, cabinetul medical individual al dr. Cristian Mera are săli de așteptare pentru copii și adulți, sală de sterilizare, cabinet consultații, sală de tratament, grupuri sanitare, arhivă, sală de ședințe, adică un dispensar modern, cu care locuitorii din Ciuruleasa se pot mândri, mai ales că și ei au pus umărul la reabilitarea lui.

„Vreau să-l felicit încă o dată pe dr. Cristian Mera pentru ceea ce a realizat și să-i mulțumesc totodată pentru că a rămas să profeseze în comuna Ciuruleasa, mai ales că este un medic tânăr, de 42 de ani, dedicat meseriei și pacienților lui, care putea pleca oricând la muncă în străinătate, de unde are mereu oferte din partea prietenilor săi”, ne-a declarat primarul comunei Ciuruleasa, Marcel Tuhuț.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1114 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.