abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Sport » CS Gold Roşia Montană, angrenată cu rezultate notabile în trei competiţii

CS Gold Roşia Montană, angrenată cu rezultate notabile în trei competiţii

Publicat în 08.10.2014 la ora 11:00

goldEchipa de rugby feminin CS Gold Roşia Montană trăieşte la limita subzistenţei, problemele financiare apăsând din plin în ultimele luni asupra elevelor antrenorului Ionel Sahlean.

Formaţia din Munţii Apuseni are în efectiv 10 componente ale diverselor loturi naţionale, Alina Diniţă, Mădălina Radu, Teodora Vana, Sorina Oglavie şi Rodica Codrea (la senioare), respectiv Nicoleta Drilea, Sorina Rus, Cristina Tunaru, Cătălina Rusu şi Andreea Lefter, la junioare, dar criza este la loc de cinste. „Suntem, din punct de vedere financiar, sub orice critică, mergem la turnee pe banii noştri. Am un efectiv format din 20 de fete cu vârste între 14 şi 20 de ani, care practică acest sport numai din pasiune. Ar fi păcat ca totul să dispară, după o muncă de câţiva ani. Puţină lume ne mai sprijină, doar primarul din Zlatna şi conducerea Liceului «Horea, Cloşca şi Crişan» Abrud mai fiind alături de noi”, a povestit necăjit antrenorul Ionel Sahlean. În sezoanele trecute, CS Gold Roşia Montană a reuşit rezultate notabile în întrecerile interne, cucerind titlul naţional la junioare (2012), vicecampioană la junioare şi senioare anul trecut, dar şi o clasare pe locul al treilea la United World Games, la Klagenfurt în Austria, în luna iunie.
lAproape de un nou titlu naţional, învingătoare în Ungaria
Din păcate, din cauza lipsei fondurilor s-a bifat o neprezentare la recenta etapă de la Constanţa, din cadrul naţionalelor de senioare (sâmbătă, 4 octombrie, la Cluj-Napoca este programată rundă şi la senioare şi la junioare). În acelaşi timp însă, moaţele au câştigat toate confruntările disputate la Esztergom (Ungaria), în Campionatul Europei Centrale, 44-0 şi 48-0 cu Ljubljana (Slovenia), 26-0 şi 46-0 cu echipa de tineret a ţării gazdă, calificându-se în faza superioară (va avea loc tot în Ungaria, la Szekesfehervar). La fel de bine au stat lucrurile şi la campionatul naţional de junioare, în etapa de la Paşcani. CS Gold Roşia Montană este lider, cu 10 puncte avans faţă de ocupanta locului secund, RC Arieşul Mihai Viteazul, în Moldova impunându-se în toate întâlnirile: 34-0 cu RC Buzău, 7-0 cu Arieşul Mihai Viteazul, 12-7 cu CSM Paşcani. Şi din acest considerent, al performanţelor, n-ar fi păcat să asistăm la dispariţia unei echipe frumoase?

Dan HENEGAR

Acest articol a fost citit de 497 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.