abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Contract de peste 9 milioane de lei pentru asfaltarea a aproape 19 kilometri de străzi secundare din orașul Abrud

Contract de peste 9 milioane de lei pentru asfaltarea a aproape 19 kilometri de străzi secundare din orașul Abrud

Publicat în 18.09.2019 la ora 10:00

Primăria Abrud a finalizat licitația și a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru mai multe străzi secundare din oraș însumând în total peste 18 kilometri lungime.

Procedura a fost adjudecată de societatea Wasphalt LTD Londra, Sucursala Cluj-Napoca, iar contractul are o valoare de 9,25 milioane de lei, fără TVA, cu 968 de lei mai mică față de valoarea estimată de autoritatea contractantă.

Banii provin de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și vor fi utilizați pentru derularea lucrărilor de modernizare a opt străzi aflate la stadiul de pământ sau piatră, cu lungimi cuprinde între 60 de metri și 5,28 kilometri.

Străzile prevăzute în contract sunt următoarele: Badea – 940 de metri, Ciuta – 172 de metri, Cristea tronson 1 – 3.140 de metri, Cristea tronson 2 – 545 de metri, Mecea tronson 1 – 2.605  de metri, Mecea tronson 2 – 280 de metri, Padurea Popii tronson 1 – 293 de metri, Padurea Popii tronson 2 – 60 de metri, Seliște tronson 1 – 5280 de metri, Seliște tronson 2 – 177 de metri, Soharu tronson 1 – 1.497 de metri, Soharu tronson 2 – 716 de metri, Serbina – 3.175 de metri. Lungimea totală a acestora este de 18,88 kilometri. Lățimea carosabilului va fi cuprinsă între 3 – 6 metri. Soluția tehnică prevede amplasarea mai multor cumponente cum ar fi strat de fundație din balast, strat de bază din piatră spartă, stret de legătură din beton asfaltic și strat de uzură din beton asflatic. Viteza de bază va fi de maxim 30 de km/h.

”În general structura rutieră se prezintă necorespunzător din punct de vedere al planeității și uniformității, iar pe timp uscat circulația rutieră poluează atmosfera cu mult praf, iar pe timp umed se desfășoară cu dificultate. Structura rutieră este necorespunzătoare din punct de vedere al structurii portante, fapt ce necesită modernizarea acestor străzi, pentru a se îmbunătăți confortul și siguranța circulației pentru utilizatori”, se precizează în caietul de sarcini aferent documentației. Durata de execuție a lucrărilor este de 60 luni (5 ani) de la data emiterii ordinului de începere.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 459 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.