abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Consiliul Local al orașului Abrud vrea fonduri europene de aproape 1 milion de euro, pentru extinderea ambulatoriului spitalului orăşenesc

Consiliul Local al orașului Abrud vrea fonduri europene de aproape 1 milion de euro, pentru extinderea ambulatoriului spitalului orăşenesc

Publicat în 26.07.2018 la ora 10:00

Consiliul Local Abrud a aprobat în cea mai recentă ședință un proiect de hotărâre privind extinderea, modernizarea și echiparea corpului de clădire al ambulatoriului de la spitalul Abrud.

Proiectul în valoare de 4,3 milioane de lei fără TVA va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. ”Practic este vorba despre extinderea ambulatoriului cu încă 600 de metri și dotarea cu aparatură medicală în vederea diversificării specializărilor de la Spitalul Orășenesc Abrud”, a precizat primarul orașului Abrud, Nicolae Simina.

Spitalul Orășenesc Abrud, înființat în urmă cu 94 de ani, se află actualmente în administrarea Primăriei și acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Continuitatea asistenţei medicale este asigurată în Spitalul Orăsenesc Abrud de către medici de specialitate, în una dintre specialităţile: medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie și prin două linii de gardă, organizate astfel: linie de gardă pentru specialităţile medicale și linie de gardă pentru specialităţile chirurgicale. Spitalul Orășenesc Abrud are în dotare următoarele echipamente şi aparate medicale: aparat de radiologie convenţională, ecograf, instrumentele şi echipamentele necesare pentru efectuarea analizelor medicale de hematologie şi biochimie.

I. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 333 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.