abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Consiliul Local Abrud a aprobat reţeaua unităţilor de învăţământ din oraş pentru anul şcolar 2017 – 2018

Consiliul Local Abrud a aprobat reţeaua unităţilor de învăţământ din oraş pentru anul şcolar 2017 – 2018

Publicat în 05.04.2017 la ora 10:00

În şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Abrud, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost aprobată în unanimitate reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de pe raza administrativ-teritorială a oraşului Abrud, pentru anul şcolar 2017-2018.

Hotărârea prevede funcţionarea, la nivelul localităţii, a două unităţi şcolare: Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud – care are ca structură arondată Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Abrud, fără a exista înfiinţări sau desfiinţări de structuri sau niveluri de învăţământ.
Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost aprobat în unanimitate „Regulamentul privind modul de utilizare al microbuzelor de transport şcolar”, destinat transportului elevilor din cadrul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud. Hotărârea mai prevede ca primarul oraşului Abrud să aprobe traseul cu punctele de îmbarcare şi debarcare ale elevilor, regulamentul fiind propus spre aprobare de conducerea unităţii de învăţământ. Regulamentul cuprinde mai multe capitole în care sunt menţionate scopurile şi modul în care se utilizează mijloacele de transport şcolar, precizări privind cerinţele ce trebuie îndeplinite de conducătorii auto, modul de participare a mijloacelor de transport la activităţile şcolare şi extraşcolare, precum şi cheltuielile de utilizare şi întreţinere aferente.
Înainte de aprobarea acestui regulament, au existat mai multe discuţii pe această temă, menţionându-se, printre altele, că microbuzul trebuie utilizat exclusiv pentru elevii şcolii şi până în acele puncte care se regăsesc în traseul aprobat. Totodată, a fost precizat faptul că nu există posibilitatea de a transporta elevi în zone izolate – pe dealuri sau pe drumuri periculoase – şi din alte staţii care nu sunt arondate şcolii, transportul trebuind să fie realizat în condiţii de maximă siguranţă, iar administraţia publică locală va trebui să se implice în întreţinerea drumurilor. În plus, s-a mai propus ca acei elevi ce provin din zone izolate să fie ajutaţi cât mai mult cu putinţă să vină la şcoală, eventual fiindu-le acordate burse şcolare.

Acest articol a fost citit de 161 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.