abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Consiliul Local Abrud a aprobat pentru acest an valorificarea cantităţii de 2010 metri cubi material lemnos din pădurea proprietate a oraşului

Consiliul Local Abrud a aprobat pentru acest an valorificarea cantităţii de 2010 metri cubi material lemnos din pădurea proprietate a oraşului

Publicat în 19.07.2014 la ora 10:00

consiliul-local-abrudÎn ultima şedinţă a Consiliului Local al oraşului Abrud, cei 14 consilieri prezenţi au aprobat în unanimitate exploatarea şi valorificarea pentru acest an a cantităţii de 2010 metri cubi de masă lemnoasă din pădurea proprietate a oraşului Abrud, astfel: produse principale – 658 mc; produse secundare – 1093 mc; produse de igienă – 223 mc şi produse de conservare – 36 mc.

Cea mai mare cantitate de masă lemnoasă ce va fi valorificată este destinată agenţilor economici (cel mult 60%), persoanele fizice vor primi câte 5 mc lemn foc/familie (cel mult 30% din întreaga cantitate), iar restul de 10 % va rămâne pentru nevoile proprii ale oraşului. Preţul minim de vânzare către populaţie şi preţul minim de pornire a licitaţiei în cazul agenţilor economici vor fi aprobate ulterior de către Consiliul local la propunerea Ocolului Silvic Abrud R.A. în funcţie de utilitatea lemnului şi de condiţiile de lucru, iar preţul minim de pornire a licitaţiei nu poate fi sub preţul de vânzare către populaţie, fiind stabilit pentru fiecare partidă în parte.
Această hotărâre mai conţine criteriile de prioritate în baza cărora se vor analiza şi aproba cererile pentru material lemnos destinat persoanelor fizice: persoane cu venituri mici, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap; persoane care nu deţin pădure în proprietate şi nici nu au beneficiat de lemn din proprietatea composesoratului din care fac parte; persoane cărora nu le-a fost acordat material lemnos în ultimii 2 ani din pădurea oraşului; persoane în vârstă şi singure; domiciliul în oraşul Abrud.
În cadrul aceleaşi şedinţe, consilierii locali au aprobat din nou în unanimitate completarea „Programului anual al achiziţiilor publice pe 2014” la capitolul „Contracte de lucrări” cu un nou punct ce prevede realizarea unor lucrări de drenaj şi evacuare a apei pluviale în incinta Spitalului Orăşenesc Abrud. Această lucrare are o valoare estimată de 116.500 de lei şi se va achiziţiona direct prin intermediul platformei de licitaţii SEAP.
O altă hotărâre adoptată în această şedinţă mai prevede participarea oraşului Abrud la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014 pentru a achiziţiona un autoturism nou în urma casării unui autoturism marca Dacia 1310 mai vechi de 10 ani.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 386 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.