abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Companii din Elveția, Olanda și Turcia se află în cursa pentru achiziționarea producției Cupru Min din următorii 7 ani

Companii din Elveția, Olanda și Turcia se află în cursa pentru achiziționarea producției Cupru Min din următorii 7 ani

Publicat în 02.09.2013 la ora 16:37

memorandum-cuprumin-abrudAstăzi, 2 septembrie, la ora 10.00, a fost termenul limită pentru depunerea documentelor necesare înscrierii în procedura de selecţie şi verificare a eligibilităţii în vederea achiziţionării de concentrat de cupru de la SC Cupru Min SA, după cum anunță reprezentanții Ministerului Economiei.

Aceasta este prima etapă a procedurii de vânzare, prin metode combinate, constând în licitaţie cu ofertă în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, a unei cantităţi maxime de 331.890 tone de concentrat de cupru.

Trei companii au depus documente în termenul specificat: Yildirim Holding Inc. (Turcia), Trafigura (Olanda) şi Glencore (Elveţia). Reprezentanţii Ministerului Economiei şi consultanţii selectati in acest sens derulează etapa de verificare şi analiză a documentelor prezentate privind conformitatea cu criteriile de calificare specificate în documentaţia iniţială. La finalizarea etapei de evaluare şi verificare vor fi date publicităţii numele companiilor acceptate pentru oferta financiară angajantă.

Contractul de vânzare care urmează a fi semnat, în urma finalizării întregii proceduri, între Cupru Min şi compania desemnată câştigătoare prevede o perioada de 7 ani pentru livrarea concentratului de cupru, conform graficului specificat în documentaţia iniţială privind procedura de vânzare.

Acest articol a fost citit de 449 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.