abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Sport » Clubul Sportiv “Cuprirom” va fi susținut financiar de către Consiliul Local al orașului Abrud

Clubul Sportiv “Cuprirom” va fi susținut financiar de către Consiliul Local al orașului Abrud

Publicat în 17.10.2013 la ora 12:00

cuprirom-abrud-stadion-cetate-alba-iuliaÎn această săptămână se va livra prima tranșă în valoare de 3.600 lei din banii alocați de Consiliul Local al orașului Abrud pentru proiectul “Asigurarea fondurilor necesare participării în Campionatul Ligii a IV-a”, acest proiect fiind depus spre dezbatere de Clubul Sportiv “Cuprirom” Abrud în ședința din luna septembrie și aprobat de consilierii locali.

Proiectul prevede ca finanțarea nerambursabilă în valoare totală de 14.000 lei acordată din bugetul Consiliului Local al orașului Abrud să se aloce până la sfârșitul anului în 3 tranșe astfel: prima tranșă – 3.600 lei, a doua tranșă – 7.200 lei, iar cea de-a treia este în valoare de 3.200 lei. Banii alocați vor fi folosiți de clubul sportiv astfel: alocație masă – 3.000 lei, cheltuieli arbitraj – 2.000 lei, iar cea mai mare sumă – 9.000 de lei – pentru procurarea echipamentului. Cu această ultimă sumă se vor achiziționa 40 de perechi de ghete de fotbal pentru teren greu în valoare de 3.800 lei și 3 seturi de echipament – tricouri, jambiere, mănuși portar – în valoare totală de 5.200 lei.

În ultimii ani s-a reușit menținerea cu greutate a echipei de fotbal Cuprirom Abrud în Campionatul Ligii a IV-a, constatându-se o slabă selecție a tinerilor din zonă, o asigurare slabă și insuficientă din punct de vedere cantitativ și calitativ a lotului de jucători, iar echipa de fotbal seniori s-a clasat în campionatul din 2011-2012 doar în a doua jumătate a clasamentului. Prin acest proiect, se încearcă o mai bună selecție pentru echipă a tinerilor talentați din Apuseni și clasarea echipei de fotbal seniori între primele 8 echipe din județul nostru în campionatul acestei ligi, ne-a comunicat consilierul local Dan Ioan Nemeş, cel care a întocmit și susținut acest proiect.

Referitor la echipele de fotbal înscrise în Liga a IV-a a Asociației Județene de Fotbal Alba, din Munții Apuseni mai participă doar echipa Cuprirom Abrud care are în lot câțiva jucători ce provin din zona orașului Câmpeni și din apropierea acestuia pentru că echipa Arieșul Apuseni din Baia de Arieș s-a desființat în primăvara acestui an, iar echipa orașului Câmpeni care a purtat de-a lungul timpului mai multe denumiri s-a desființat în urmă cu câțiva ani din lipsa terenului de joc și a sponsorilor care să o susțină financiar.

Totodată ar mai fi de menționat că în județul nostru, în zona Apuseni, există în aproape toate comunele echipe de fotbal de amatori care au participat în Campionatul Munților Apuseni organizat în acest an pentru a patra oară de Asociația Județeană de Fotbal Alba, alături de numeroase echipe de copii și juniori pe diferite grupe de vârstă, iar trei din aceste echipe de tineri fotbaliști provin din orașul Abrud.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 649 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.