abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Circa 100 de angajați ai RMGC își vor pierd locurile de muncă începând din mai

Circa 100 de angajați ai RMGC își vor pierd locurile de muncă începând din mai

Publicat în 30.03.2014 la ora 13:21

rosia-montana-ministrul-culturii-vizitaÎncepând din luna mai, compania minieră Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) va concedia aproximativ 100 angajați, din totalul de 481. Societatea canadiano-română a înștiințat în acest sens, conform procedurilor legale în domeniu, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba.

Nu se cunoaște încă valoarea salariilor compensatorii de care vor beneficia angajații disponibilizați ai RMGC.

Reamintim că, începând cu 1 martie 2014, pentru un număr de 392 de salariaţi ai companiei miniere au fost suspendate contractele de muncă. Compania minieră anunța că aceştia vor continua să primească  75% din salariu, până la sfârşitul lunii martie şi că, în funcţie de deciziile Guverului USD privind proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană, disponibilizații ar putea fi reîncadrați în muncă.

Cum deciziile Guvernului au întârziat să apară, RMGC a început să reducă vertiginos numărul salariaților și totodată a costurilor de funcționare.

Zona Munților Apuseni este cea mai puțin dezvoltată regiune din județul Alba, cu foarte puține posibilități în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă și potențialitate foarte redusă în ceea ce privește activitatățile agricole. Dincolo de orice controverse legate de acest proiect minier de la Roșia Montană, este unanim acceptat faptul că existența RMGC în zonă, de-a lungul anilor, a avut un impact economic semnificativ asupra comunei și a localităților înconjurătoare. Perspectiva pierderii locurilor de muncă pentru cei peste 400 de localnicii din Apuseni continuă să crească nivelul de îngrijorare și tensiune al acestora și ale familiilor lor, dar și al autoritățior locale și al unora dintre agenții economici din zonă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 424 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.