abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Cinci persoane au fost reținute de polițiști, după ce ar fi șantajat un bărbat de 57 de ani

Cinci persoane au fost reținute de polițiști, după ce ar fi șantajat un bărbat de 57 de ani

Publicat în 07.07.2017 la ora 12:39

Ieri, 6 iulie 2017,  poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 9 percheziţii domiciliare la 5 suspecţi de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată, B.A. de 57 de ani, fiind de 100.000 euro.

Cu ocazia efectuării celor 9 percheziții domiciliare, la locuințele suspecților: T.I. de 50 de ani, I.T. de 30 de ani, T.S. de 27 de ani, T.M. de 29 de ani, toţi din Alba Iulia şi la S.I. de 34 de ani din Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, precum şi la sediile societăților administrare de către unul dintre suspecţi, respectiv T.I de 50 de ani au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani și înscrisuri.

După terminarea perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, suspecții au fost conduși la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii.

Ulterior, față de toți cei 5 suspecți a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

În continuare în prezenta cauză penală, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 5 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, urmând, ca astăzi,  07.07.2017, să fie prezentați de către Parchet Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi si libertăți.

• Informații de back-ground

În data de 07.04.2017,  B.A. de 57 de ani din judeţul Alba a sesizat poliţia cu privire la faptul că este şantajat de mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti  s-a constat că, în cursul anilor 2009-2011, persoana vătămată a împrumutat aproximativ 30.000 euro, în mai multe tranșe de la T.I de 50 de ani din Alba Iulia.

Ulterior anului 2011, persoana vătămată a achitat suma de bani datorată, însă T.I a continuat să îi solicite acesteia și alte sume de bani, amenințându-l pe B.A. că deține o filmare cu acesta în ipostaze indecente care va fi divulgată membrilor familiei sale.

Astfel, în perioada iunie 2016 – martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecţilor, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 100.000 euro.

Acest articol a fost citit de 557 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.