abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Cei mai puternici și mai frumoși cai din Apuseni au participat ieri la concursul hipo de la Abrud

Cei mai puternici și mai frumoși cai din Apuseni au participat ieri la concursul hipo de la Abrud

Publicat în 30.06.2019 la ora 11:16

Câteva sute de moți din Apuseni, marea lor majoritate abrudeni sau din localitățile învecinate, s-au adunat ieri dimineață să asiste la concursul hipo organizat prin tradiție de către administrația publică din Abrud anual, în week-end-ul când se desfășoară Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

Astfel, cu această ocazie au fost înscrise în total 19 animale pentru cele două secțiuni – cel mai puternic și cel mai frumos cal – alături de care s-au regăsit și câțiva ponei care s-au bucurat de o atenție deosebită, în special din partea copiilor.

Evenimentul a început cu concursul de tracțiune, acolo unde caii trebuiau să tragă la deal cât mai repede, pe o distanță de peste 100 de metri, o căruță încărcată cu prundiș, iar pe traseu trebuiau să facă trei opriri, această probă nereușind să fie trecută de către toți competitorii, unii dintre proprietari fiind descalificați sau abandonând competiția. Totodată, înainte de a începe această secțiune, primarul Nicolae Simina a amintit regulile ce trebuie respectate de către concurenți, cel mai important lucru fiind faptul că proprietarii nu au voie să lovească animalele în timpul concursului, fiind automat descalificați.

Deși cei mai mulți cai au fost din zona Abrudului, competiția de tracțiune a fost câștigată de către iapa Lili, proprietar fiind Cristian Oargă din comuna Vidra, locul II a fost câștigat de calul Vector, proprietar Daniel Bexa, iar locul al treilea a fost atribuit calului Doru, proprietar Dumitru Petruța, ultimii doi proprietari având participări numeroase la acest concurs de la Abrud.

Concursul hipo s-a finalizat cu alegerea celui mai frumos cal înscris în competiție, acesta fiind desemnat Vector, proprietar Daniel Bexa, de asemenea poneii au fost nominalizați că vor primi un premiu special, iar câștigătorii vor fi premiați în această seară, în centrul orașului Abrud, cu ocazia Festivalului – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 549 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.