abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Câștigătorul licitației pentru adjudecarea producției Cupru Min Abrud pentru următorii 7 ani va fi anunțat în 15 octombrie

Câștigătorul licitației pentru adjudecarea producției Cupru Min Abrud pentru următorii 7 ani va fi anunțat în 15 octombrie

Publicat în 03.09.2013 la ora 20:13

cuprumin-abrud-utilajeMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat astăzi, 3 septembrie 2013, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului, că preţul minim din oferta pentru atragerea de investiţii la S.C. Cupru Min S.A Abrud este de 6.900 de dolari pe tonă şi că trei companii, anume Yildirim Holding Inc. (Turcia), Trafigura (Olanda) şi Glencore (Elveţia), au depus documentaţia pentru a face investiţii la respectiva societate.

Am estimat pentru ultimul trimestru al anului un preţ al cuprului de 7.000 de dolari pe tonă. Preţul minim din ofertă este de 6.900 de dolari pe tonă. În costul minereului intră şi investiţiile de mediu şi decopertare”, a menţionat ministrul Vosganian.

Pe de altă parte, ministrul a spus că producătorii de oţel şi de aluminiu cer insistent scheme de sprijin pentru marii contribuabili, după modelul aplicat în alte ţări europene.

Luni a expirat termenul-limită pentru înscrierea în cursa pentru atragerea de investiţii la Cupru Min. Societatea oferă la vânzare prin metode combinate, constând în licitaţie cu oferta în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, o cantitate maximă de 331.890 de tone de concentrat de cupru, care va fi ajustată în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare, potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului Economiei.

Avansul solicitat este de 40 de milioane de euro, plătibil într-o singură tranşă, în termenul stabilit potrivit contractului de vânzare, dar nu mai târziu de data de 1 decembrie 2013. Contractul de vânzare a concentratului de cupru se încheie pe o perioadă de 7 ani. Cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în contul avansului este de 45.360 de tone, ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare, având conţinuturile specificate în fişa tehnică.

Cumpărătorul va suporta costurile pentru preluarea concentratului de cupru din incinta societăţii şi pentru transportul acestuia, precum şi orice alte costuri asociate.

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, Caietul de sarcini poate fi procurat începând cu data de 9 septembrie, ora 9.00.

Pentru participarea la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cei înscrişi pe lista scurtă vor depune până la 23 septembrie, ora 12.00, următoarele documente: dovada achiziţionării caietului de sarcini, oferta preliminară şi neangajantă, amendamentele sau comentariile asupra proiectului de contract de vânzare a concentratului de cupru şi a anexelor acestuia.

Societatea va purta negocieri cu fiecare dintre cei interesaţi începând cu 30 septembrie 2013, până la data de 4 octombrie 2013. De asemenea, societatea va redacta forma finală a proiectului contractului de vânzare a concentratului de cupru, aşa cum a rezultat în urma negocierilor, şi o va transmite tuturor potenţialilor cumpărători până la 8 octombrie 2013.
Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători care au depus oferte neangajante vor depune până cel târziu la 14 octombrie, ora 13.00, documentaţia.

Pe 15 octombrie, ora 10.00, se va deschide plicul sigilat conţinând oferta de cumpărare şi, pe baza preţului minim de ofertare, se va stabili câştigătorul.

FOTO: antena3.ro

Acest articol a fost citit de 462 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.