abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Candidatul PNL pentru funcţia de primar al orașului Abrud, Tibi Raţiu, prezintă, programul de dezvoltare locală al echipei pnl Abrud pentru perioada 2016-2020

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al orașului Abrud, Tibi Raţiu, prezintă, programul de dezvoltare locală al echipei pnl Abrud pentru perioada 2016-2020

Publicat în 06.05.2016 la ora 18:45

sigla-pnl-nouRespectarea legilor acestei ţări este obligatorie, necunoaşterea lor nu poate fi scuzabilă. Alternativa unui program de dezvoltare pe care o propunem noi are ca bază necesităţile oamenilor, particularităţile localităţii, priorităţile născute din dorinţa unui trai decent, dar şi posibilităţile financiare de care dispune bugetul oraşului.

O sursă suplimentară de venit este experienţa noastră, a echipei, dispusă să se pună în slujba dumneavoastră. Avem obiective înalte pentru orașul nostru și cunoştinţele necesare în accesarea de programe finanţate din diverse surse, cunoștințe care au fost dovedite în numeroase ocazii. Suntem pregătiţi să ne asumăm destinul oraşului şi vă facem cunoscute câteva priorităţi extrase din programul nostru:

1. Să nu mai existe „secetă la robinet”. Este necesară aducţiunea de apă potabilă din sursa Mihoieşti – Câmpeni, care să funcţioneze doar în lunile de vară, când Vulcanul sau Cerniţa nu au debit;
2.  Canalizarea. Conectarea tuturor abonaţilor la apă potabilă din sursa Bazine Ştiurţ la sistemul de canalizare. Prioritatea o constituie blocurile de locuinţe, unde primăria se va implica.
3. Locuri de muncă. Păstrarea celor existente, îmbunătăţirea utilităţilor oferite de localitate ca  sursă de atracţie pentru posibili întreprinzători, care să ducă la creşterea ofertelor de servicii și de locuri de muncă.
4. Continuarea proiectelor, programelor de dezvoltare aflate în derulare.
5. Planul Urbanistic General. Este absolut necesară finalizarea şi aprobarea acestui document de bază, fără de care localitatea noastră nu se poate dezvolta. Legat de acest document, dorim să modificăm şi Strategia de Dezvoltare Locală, iar în elaborarea ei vom utiliza metode participative cu consultarea liderilor locali şi reprezentanţilor societăţii civile.
6. Spital – Şcoală – Patrimoniu – Instituții ale statului. Vor fi prioritare pentru mandatul ce urmează, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a le menţine şi extinde. Vom acorda contribuţiile proprii la timp şi în cuantumul stabilit prin lege. Personalul medical, cadrele didactice, funcţionarii care prestează activităţi în cadrul acestor instituţii se vor bucura de toată atenţia şi consideraţia din partea administraţiei şi vom institui un program semestrial de consultări, vor fi invitaţi la luarea deciziilor importante care vor viza activitatea de profil.
7. Liniștea și ordinea publică. Menținerea liniştii şi ordinii publice va fi, de asemenea, o preocupare activă, colaborarea cu poliţia se va face şi în scopul găsirii soluţiilor de desconges­tionare a centrului istoric şi amplasarea pieţei săptămânale în cea mai potrivită locaţie.
8. Sprijin pentru solicitările cetățenilor. Oraşul are nevoie imediată de un birou APIA, un birou de administrare fiscală, un centru de ocupare a forţei de muncă. De asemenea, este nevoie de înfiinţarea unui „Birou Unic” la Primăria Abrud, unde cetăţeanul care doreşte informații să fie scutit de a se plimba de la un ghișeu la altul pentru o solicitare.
9. Utilizarea spaţiilor. Problemele de utilizare a spaţiilor care aparţin Primăriei, Consiliului Local (fostul IGO, Unitatea Militară, izlazuri, clădiri etc.), vor face obiectul unor consultări publice pentru a le destina activităţilor de interes public, urmând să fie o altă preocupare imediată. Totodată, oraşul are o foarte mare nevoie de facilităţi pentru cei care produc în gospodării, de medici, de asistenţă la domiciliu, etc.
10. Acţiuni stringente. Încă din primele zile de mandat, ne vom concentra atenția pe elaborarea unor programe și demararea unor acțiuni care nu mai suportă amânare, precum: mutarea târgului de animale; refacerea zidurilor de apărare contra inundaţiilor de pe Abrudel; curăţarea albiilor; întreţinerea spaţiilor de joacă existente şi preocuparea pentru extinderea acestora; refacerea hidranţilor stradali şi extinderea punctelor de instalare pe străzile unde accesul echipajelor de stingere a incendiilor au acces limitat.
11. Programe de viitor. Ne vom ocupa, totodată, și de realizarea altor programe și acțiuni  importante precum: vestiare pentru terenul sintetic; realizarea unui program de 200 de arbori ornamentali plantaţi în fiecare an; refacerea aleilor şi spaţiilor verzi în special la blocuri; implicarea primăriei, prin compartimentul de urbanism, la punerea la dispoziţia cetăţenilor a unor proiecte de amenajare a spațiului urban şi finanţarea variantelor alese de cetăţeni; sprijinirea activităţilor întreprinse de pensionari; programe pentru păstrarea tradiţiilor, obiceiurilor, datinilor; acțiuni pentru o legătură strânsă cu slujitorii bisericilor.

Pentru toate acestea, și pentru multe altele, este nevoie de un primar care să poată realiza ceea ce își doresc cetățenii Abrudului, de un primar priceput, neobosit, legat sufleteşte de Abrud, de un om al locului, iar Tibi Raţiu, candidatul propus de către Partidul Național Liberal, are toate aceste calități.

Acest articol a fost citit de 370 ori

2 Comentarii la Candidatul PNL pentru funcţia de primar al orașului Abrud, Tibi Raţiu, prezintă, programul de dezvoltare locală al echipei pnl Abrud pentru perioada 2016-2020

  1. bogdan Răspunde

    09.05.2016 la 10:36

    In 8 ani cat a ti fost primar de ce nu a ti realizat aceste lucruri? Mai aveti nevoie de inca 8 ani???!!!

  2. Vladus Răspunde

    09.05.2016 la 13:55

    Cum argumentati faptul ca “spitalul din Abrud il voi transforma in sectie externa”? Daca tot vreti sa ajungeti primar ar trebui sa transformati somerii in angajati, nu vice-versa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.