abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Buget insuficient pentru persoanele cu handicap, la Abrud

Buget insuficient pentru persoanele cu handicap, la Abrud

Publicat în 16.02.2019 la ora 10:00

Primarul orașului Abrud, Nicolae Simina, ne-a declarat că „bugetul local nu poate suporta cheltuielile” aferente persoanelor cu handicap.

El a motivat faptul că, numai în luna ianuarie 2019, pentru plata celor 42 de beneficiari ai indemnizației lunare este necesară suma totală de 53.046 de lei, în timp ce cheltuielile salariale pentru cei 29 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din oraș se ridică la 81.350 de lei. În total, este vorba, așadar, despre 134.396 de lei, adică 1.612.752 de lei pe an.

Vă amintim că vineri, 8 februarie 2019, câteva zeci de mămici din județul Alba, jumătate dintre ele însoțite de copiii lor cu handicap, au protestat în fața Instituției Prefectului Alba pentru a-și exprima nemulțumirea că, prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, Guvernul va transfera către bugetele locale asigurarea cheltuielilor cu plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități și a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor cu handicap. Câteva femei susțin că sunt în pericol să rămână fără bani pentru creșterea copiilor, după ce reprezentanții primăriei le-au anunțat deja că cheltuielile respective depășesc posibilitățile financiare ale administrației locale. Iar dacă la Abrud, care este totuși un oraș, bugetul local nu poate suporta aceste costuri, atunci ce să mai vorbim de vreo amărâtă de comună!

Acest articol a fost citit de 456 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.