abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Beneficiarii de ajutor social din comuna Ciuruleasa vor presta servicii în folosul comunităţii pentru a fi remuneraţi

Beneficiarii de ajutor social din comuna Ciuruleasa vor presta servicii în folosul comunităţii pentru a fi remuneraţi

Publicat în 03.04.2014 la ora 11:00

ciuruleasaConsiliul Local al comunei Ciuruleasa a stabilit ca beneficiarii de ajutor social să muncească în slujba comunităţii pentru a-şi primi drepturile băneşti.

Măsura se aplică numai beneficiarilor apţi de muncă, iar Primăria Ciuruleasa a stabilit un set de reguli de acţiune pe care aceştia sunt obligaţi să le perfecteze pentru a fi remuneraţi. Planul de acţiuni şi lucrări de interes local care vor fi efectuate de beneficiarii de ajutor social în anul 2014 arată astfel: lucrări specifice pentru întreţinerea terenului de fotbal al comunei (măturat şi strâns gunoaiele de pe terenul de fotbal şi din jurul acestuia; întreţinut curăţenia şi spaţiile verzi din imediata apropiere a terenului de fotbal; măturat şi spălat vestiarele şi grupurile sanitare ale terenului de fotbal; măturat tribunele terenului de fotbal; vopsit băncile, gardurile şi tribunele din incinta terenului de fotbal). După ce igienizează baza sportivă din comună, beneficiarii de ajutor social vor efectua lucrări specifice pentru întreţinerea parcurilor şi a drumurilor, păstrarea şi igienizarea localităţii, respectiv desfăşurarea de activităţi în folosul aşezămintelor social culturale; lucrări de defrişare, cosire, curăţire şi ecologizare pe spaţiile aparţinând domeniului public. Pentru efectuarea numărului de ore, persoanele apte de muncă, beneficiare de ajutor social, sunt repartizate în funcţie de cuantumul ajutorului social, iar acţiunile şi lucrările de interes local se vor desfăşura cu respectarea normelor de securitate şi igiena muncii, fără a se depăşi regimul normal de lucru. În cazul în care persoanele refuză efectuarea zilelor stabilite de muncă, se va ajunge la suspendarea dreptului la ajutor social şi ulterior încetarea acestuia conform legii.

Acest articol a fost citit de 439 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.