abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Bărbat de 38 de ani din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce și-a însușit un telefon mobil pe care l-a găsit pe o stradă din Abrud

Bărbat de 38 de ani din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce și-a însușit un telefon mobil pe care l-a găsit pe o stradă din Abrud

Publicat în 07.03.2018 la ora 11:49

Ieri, 6 martie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că,  în noaptea de 17/18 februarie a.c., bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.000 de lei, ce fusese pierdut, pe o stradă din Abrud, de către un tânăr.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile, prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 188 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.