abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Amendamente la PUG-ul orașului Abrud. Zone construibile fără restricții în Știurț și Gura Cornei-Seliște

Amendamente la PUG-ul orașului Abrud. Zone construibile fără restricții în Știurț și Gura Cornei-Seliște

Publicat în 23.12.2015 la ora 11:00

naritaConsilierul județean Virgil Nicolae Narița a declarat pentru ziarul Unirea că după ce a studiat propunerile pentru Planul Urbanistic General al orașului Abrud, supuse dezbaterilor publice săptămâna trecută și în urma discuțiilor purtate cu mai mulți locuitori ai orașului, dar ținând cont și de realitatea socio-economică a zonei, este de părere că aceste propuneri trebuie să includă o serie de aspecte legate de respectarea legislatiei în vigoare, respectarea proprietății cetățenilor, problema lipsei locurilor de muncă.

Consilierul județean Virgil Narița, care locuiește în Abrud, solicită ca administrația locală să nu claseze aria blocurilor ca zonă inundabilă, având în vedere că nu a fost niciodată inundabilă. În plus, având în vedere că S.C. R.M.G.C. SA are proprietăți și proiectul este stopat temporar în Gura Cornei – Seliște, propune ca în acest perimetru să nu fie restricții de construire. ”Dacă proiectul va demara, firma să negocieze cu fiecare proprietar în parte. Dacă se propune construirea barajului, propun realizarea unui referendum pe localitate, cetățenii fiind cei care să hotărască dacă sunt de acord sau nu cu realizarea lui. Întrucât avem mare nevoie de locuri de muncă propun ca din terenurile aflate în domeniul public al orașului Abrud să fie prevăzută o zonă industrială pentru atragerea de potențiali investitori. Întrucât în zona Știurț este propusă relocarea și construirea unui cartier de locuințe, zona construibilă ar trebui să fie fără restricții, iar zona de spații verzi și agrement să fie amplasată în perimetrul composesoratului și islazului comunal. Consider că toate aceste propuneri trebuie incluse în noul plan urbanistic, întrucât sunt doar în favoarea cetățenilor și a celor care doresc să investească în localitate și să creeze locuri de muncă”, spune consilierul județean Virgil Narița.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 164 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.