abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud se modernizează cu fonduri europene

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud se modernizează cu fonduri europene

Publicat în 06.11.2019 la ora 9:21

Orașul Abrud a demarat proiectul „Reabilitare, modernizare şi extindere ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinaţie din magazie în ambulatoriu) şi amenajare incintă”, finanțat cu suma de aproape 10,7 milioane de lei, fonduri europene derulate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul presupune schimbarea destinației magaziei și înglobarea pe latura de sud-est a clădirii în ambulatoriul existent la Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud.  La exterior, construcția va avea tencuieli decorative de culoare albă și va fi montată tâmplărie PVC cu geamuri termopan. La interior, investiţia propusa presupune recompartimentarea spaţiului, iar apoi vor fi efectuate zugrăveli lavabile, vor fi montate gresie antiderapantă și faianță, iar pardoseala va fi din covor PVC. Totodată, vor fi înlocuite instalaţiile sanitare, termice și electrice și va fi realizat instalaţia cu rol de securitate la incendiu. Întreaga clădire va fi prevăzută cu un trotuar de gardă din beton, vor fi refăcute accesele exterioare și interioare, urmând să fie amenajate inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Clădirea va fi prevăzută cu un ascensor cu două stații, pentru a facilita accesul la etaj, iar ambulatoriul va fi dotat cu aparatură specifică.

Cu această ocazie, va fi refăcut zidul de sprijin din spatele ambulatoriului și construirea unui al doilea zid de sprijin, terenul fiind taluzat între cele două ziduri. Proiectul mai propune introducerea iluminatului public de la poartă până la clădirea ambulatoriului ș refacerea aleilor din incintă, cu amenajarea unei zone de parcare, iar spațiul verde va fi echipat cu mobilier urban.

Valoarea totală a proiectului este de 10.699.922,06 de lei, asistenţă financiară nerambursabilă 10.485.849,54 de lei (din care 7.489.945,46 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 2.995.904,08 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din bugetul de stat). Proiectul va trebui finalizat abia în 31 iulie 2022.

Investiţiile propuse vor contribui la creșterea accesului la servicii de îngrijire medicală primară al persoanelor sărace şi al celor cu acces redus şi îmbunătățirea calităţii serviciilor medicale, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile, egalităţii de şanse, promovării tehnologiei informaţiei şi transparenţei în domeniul achiziţiilor publice. Prin reabilitarea, modernizarea şi extinderea la standarde europene a spaţiilor ambulatoriului vor rezulta posibilităţi crescute de igienizare şi sterilizare, ceea ce conferă un mai bun control al bolilor transmisibile, îndeosebi într-un spaţiu cu frecvenţă ridicată a accesului public. În acest mod se vor reduce potenţialele focare de răspândire de germeni. De asemenea, vor fi create condiţii normale atât pentru efectuarea actului medical, cât şi din punct de vedere al serviciilor de care beneficiază pacienţii ambulatoriului. În aceeaşi măsură, este creat un circuit funcţional eficient pentru derularea activităţilor ambulatoriului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 226 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.