abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » AMARIEI DAVID SORINEL – alternativa şi priceperea de care BUCIUMUL are nevoie

AMARIEI DAVID SORINEL – alternativa şi priceperea de care BUCIUMUL are nevoie

Publicat în 09.04.2016 la ora 11:00

amariei david sorinelAu trecut 8 ani, Bucium! Ce frumos sună acest cuvânt! Glasurile locului mă cheamă, îmi spun că nu e firesc să stau deoparte. Sunt acelaşi om pe care l-aţi ales în anul 2000, din motivele binecunoscute, omul cu care s-au promovat idei noi pentru cei care locuiesc pe acest plai binecuvântat, poate cu ceva mai multe fire albe la tâmple, dar cu mai multă aşezare şi pricepere.

Am ales să-mi fac aici nu doar o casă, am construit un cămin, am adus cu mine cunoştinţe, experienţă, pricepere şi am dorit să le împărtăşesc, să dăruiesc, să schimb în bine viaţa celor din jurul meu. Am reuşit să mă fac înţeles şi, mai mult, am reuşit să strâng în jurul meu profesori, cadre medicale, slujitori ai bisericii, tot ce vieţuieşte la sat.
Oamenii locului mi-au oferit înţelepciunea şi dorinţele izvorâte din nevoile zilnice ale traiului modest, dar curat. Am fost acel factor de împletire a tradiţiilor cu aspiraţiile vremurilor prezente şi într-o perioadă relativ scurtă, am schimbat un mod de gândire, am arătat că se poate face ceva şi în mediul rural. După anul 2000, şi la Bucium s-a putut vorbi de asfalt, grădiniţe, apă curentă, canalizare, farmacie, regularizări de pâraie, cămine culturale, manifestări publice în locuri amenajate, promovare de valori culturale locale, implicarea cetăţenilor în viaţa publică. Curentul electric a ajuns în fiecare cătun, informaţiile au ajuns în fiecare casă prin cablu tv, colectarea deşeurilor a fost o realitate, de asemenea educarea cetăţenilor pentru a păstra mediul curat, accesul la informaţii şi schimbarea unor mentalităţi – toate acestea au fost posibile prin multă muncă, deschizându-se astfel căi pe care buciumanii să păşească oricând fără teamă.
Deşi am pierdut alegerile în 2008, nu am pierdut legătura cu buciumanii, am salutat alegerea lor, sigur, nu cu bucurie, dar cu respect. Nu am plecat niciunde, am continuat să fiu un cetăţean care să arate că ştie să respecte ce fac alţii, dar care azi are mai multe nemulţumiri. Personal sunt un om împlinit, dar aceasta nu înseamnă că sunt de acord cu tot ce se întâmplă aici, unde trăiesc. Simt că pot să fac ceva, să continui proiectele începute cu voi şi pentru voi. Nici un primar nu duce nimic cu el atunci când este înlocuit. Sunt hotărât să demonstrez că mai pot aduce idei noi, că am putere şi pricepere să le implementez, că tot ce s-a făcut bun de când am lipsit voi continua şi voi finaliza.
Azi sunt înconjurat de mulţi prieteni, oameni de bine, concetăţeni de-ai mei. Cu toţii ne dorim schimbarea în mai bine a Buciumului, motiv pentru care vă spun că da, o să candidez la alegerile din 5 iunie 2016 pentru un nou mandat de PRIMAR al comunei Bucium. Am alături de mine puternica echipă a PNL şi alţi oameni inimoşi care se gândesc la buciumani. Voi fi garantul unei politici în folosul comunităţii şi omul care se bucură de sprijinul Conducerii Consiliului Judeţean Alba, a deputaţilor şi senatorilor care au făcut şi vor face politica locurilor noastre.
Sper să nu vă dezamăgesc pe cei care aţi crezut şi credeţi în mine, sper să fiu alternativa şi garanţia că eu, Amariei David Sorinel, am fost şi voi fi primarul tuturor.

Acest articol a fost citit de 125 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.