Rămâi conectat

Știri din zonă

Acuzații de vraji și bătaie între două femei, din comuna Roșia Montană

Publicat

în

O poveste cu iz medieval s-a petrecut în cursul lunii ianuarie, a anului trecut, în satul Dăroaia din comuna Roșia Montană.

În data de 16 ianuarie 2022, in jurul orelor 15.00, inculpata a ieşit in linia de cale ferata care traversează cartierul Dăroaia din Roșia Montană, la poarta vecinei sale pe care a strigat-o să iasă afară pentru a-i cere explicaţii cu privire la faptul că i-ar fi aruncat porumb în curte cu scopul de a-i face vrăji. Partea vătămată a iesit la poartă şi a negat cele spuse cerându-i acesteia sa dovedească acele acuzaţii.

În acel moment inculpata s-a repezit la persoana vătămată prinzând-o cu ambele mâini de umeri si scuturând-o, apoi i-a prins acesteia o mână şi i-a răsucit-o cauzându-i suferințe fizice, iar cu cealaltă mână i-a aplicat o lovitură cu palma după cap, fiind necesară intervenția martorilor pentru ca aceasta să înceteze agresiunea.

La termenul de judecată din data de 9 martie 2023 persoana vătămată a arătat că înţelege să-şi retragă plângerea prealabilă formulată împotriva inculpatei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Între 29 septembrie și 1 octombrie, la Ciuruleasa a avut loc cea de-a VI-a ediție a Simpozionul Național de Mediu „Țara Abrudului – Aur și Oameni”

Publicat

în

La finalul săptămânii trecute, Ciuruleasa a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Simpozionul Național de Mediu „Țara Abrudului – Aur și Oameni”.

Simpozionul are deja o tradiție, aflându-se deja la ediția a VI-a, și este organizat de Societatea de Geografie din România, la inițiativa vicepreședintelui SGR – filiala Alba, profesor Nicolae Rusalin Sicoe, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Școala Gimnazială Ciuruleasa și Primăria comunei Ciuruleasa.

Manifestarea științifică de anul acesta a reunit peste 90 de participanți și invitați din Basarabia și din SUA, precum și peste 20 de persoane din mediul universitar, din orașe precum Iași, Cluj, București și Timișoara.

La deschiderea din plen au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba; Radu Marcel Tuhuț, deputat Parlamentul României; Dan Popescu, administrator public al jud. Alba, Nicolae Albu, prefectul jud. Alba, insp. gen. adj. Delia Angela Gheorghiță și insp. gen. adj. Dan Cherecheș de la ISJ Alba, pr.univ.dr. Aurel Vlăsceanu și pr.univ.dr.Marius Neacșu de la ASE București, ing. Tiberiu Rațiu, director Cuprumin Abrud, primari din orașul Victoria și Bucovăț (Moldova). Cu acest prilej, primărița ing. ec. Mariana Dîmcenco, a semnat protocolul de înfrățire a orașului Bucovăț (Moldova) și comuna Ciuruleasa (România).

Simpozionul s-a derulat pe trei secțiuni 1. Protecția și conservarea mediului natural – moderator secțiune pr. univ. dr Daniel Sanislai; 2. Reabilitarea și amenajarea mediului antropizat – moderator secțiune prof. Jenö Tombitas; 3. Geografie didactică – moderator secțiune prof. Maria Elena Belciu.

Manifestarea științifică a avut și o aplicație practică în orizontul local și o drumeție pe traseul Ciuruleasa-centru – Valea Ciurulesei – Bodrești – Vâlcan – Scrintiuș.

Lucrările prezentate vor fi publicate în revista „PANGEEA”, editată de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și SGR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Investiție de aproape 4 milioane de lei, pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din comuna Bucium

Publicat

în

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 666.756.305,43 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

Printre acestea se numără și proiectul „Modernizare drum comunal Valea Abruzel-Bisericani de la km 2,6”, în valoare de 3.999.341.27 lei.

Modernizarea constă în realizarea:

– lucrari de terasamente (decapare teren vegetal, sapatura si umplutura),
– lucrări de consolidare necesare,
– straturilor ce formeaza sistemul rutier proiectat,
– dispozitive pentru colectarea si evacuarea apelor de suprafata,
– lucrari pentru asigurarea sigurantei rutiere.

Axul drumurilor va fi păstrat cat mai aproape de cel existent, realizându-se corecţia acestuia numai acolo unde este strict necesara si numai in conformitate cu prevederile din normele si STAS-urile de specialitate. Traseul proiectat va urmari in principal traseul actual al drumului.

Profil transversal tip asigură parte carosabilă l=3 m, sistem S1/S2 convertit dreapta 1×2.5%, acostamente 2×0.5 m. Pe sectoare izolate se vor realiza zone de încrucişare a vehiculelor asigurându-se lăţimi de 4 şi 5,5 m.

Acostamentele pietruite se vor realiza pe ambele părţi cu lăţimi de 0,5 m, pe o lungime de 5635 m. Pentru fiecare drum lateral s-a proiectat amenajarea acestuia pe o lungime de 10-35 m cu lăţimi de 3 m.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

APEL UMANITAR pentru o familie din Cărpiniș, care datorită unui un fulger și-a pierdut fânul, lemnele de foc, cerealele recoltate și uneltele agricole

Publicat

în

Un incendiu devastator care a izbucnit la începutul săptămânii, din cauza unui fulger, a năruit în câteva clipe gospodăria unei familiei din satul Cărpiniș, comuna Roșia Montană.

„În urma furtunii de aseară, un fulger a lovit grajdul și o anexa de lângă el. A ars tot ce era înăuntru, fân, cereale și lemne de foc, scule și unelte agricole. Cei care doresc să sprijine familia concetățenilor noștri, Gîta Mircea și Adriana, de furia naturii o pot face prin donații lăsate la magazinul La Doi Pași Cărpiniș, la Galdău Alexandra, numar de telefon 0743921242”, a scris viceprimarul comunei Roșia Montană, Vasile Morariu, pe Facebook.

În cursul serii de marți, 29 august 2023, pompierii din Câmpeni și Abrud au luptat câteva ore cu flăcările care au distrus aproximativ 100 de metri pătrați de anexe gospodărești.

Cont bancar : RO43BTRLRONCRT0416933401
Nume: Gîta Mircea Adrian
BTPay: 0757970298


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud