abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » 14 angajați ai Cupru Min SA Abrud sunt cercetați de polițiști după ce ar fi sustras combustibil în valoare de 200.000 de lei

14 angajați ai Cupru Min SA Abrud sunt cercetați de polițiști după ce ar fi sustras combustibil în valoare de 200.000 de lei

Publicat în 26.09.2018 la ora 11:15

Un număr de 14 angajați ai Cupru Min S.A. Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, sunt bănuiți că au furat combustibil din autovehiculele companiei. Polițiștii fac percheziții la locuințele lor și la societatea păgubită.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de Poliția Alba, în această dimineață se fac  15 percheziţii la persoane bănuite de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

Cele 15 percheziţii se fac în patru localităţi din judeţul Alba (Abrud, Bucium, Lupşa, Bistra).

”Activitățile se desfășoară la locuințele a 14 persoane bănuite de furt de combustibil în dauna unei societăţi comerciale din Abrud precum şi la societatea comercială păgubită. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras motorină din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat motorina sustrasă la propriile domicilii, iar ulterior ar fi folosit-o, în scop personal, sau ar fi vândut-o către alte persoane”, potrivit Poliției Alba.

Potrivit unor surse, cei 14 suspecți sunt șoferi ai Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 540 de angajaţi.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2230 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.