abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Vasile Blaga: PDL susţine condiţionat exploatarea de la Roşia Montană

Vasile Blaga: PDL susţine condiţionat exploatarea de la Roşia Montană

Publicat în 28.11.2013 la ora 12:00

vasile-blagaPrezent sâmbătă la alegerile PDL Alba, liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că partidul pe care îl conduce susţine exploatarea aurului de la Roşia Montană.

Blaga a precizat că există şi două condiţii necesare: decizia să fie asumată de Guvern şi Ministerul Mediului  să emită acordul necesar exploatării. „Noi suntem pentru exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu la cel mai înalt nivel, asumate de către Uniunea Europeană. Noi nu am fost de acord cu proiectul Ponta – Roşia Montană. Până la urmă au ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi: că nu merge. Dar cu respectarea condiţiilor de mediu, cu toate avizele de la cei mai buni specialişti, aşa cum se face, da”, a spus Vasile Blaga. Părerea partidului nu este împărtăşită şi de parlamentarul european Monica Macovei. „Diversitatea de opinie este respectată în PDL şi nu e prima oară când am o altă poziţie. Din 2010, poziţia mea este constantă, eu sunt împotriva exploatării cu cianură de la Roşia Montană”, a spus Macovei. Vasile Blaga a ţinut să precizeze că poziţia partidului este dată de opinia preşedintelui, „aşa cum scrie la statut”. Dincolo de „diversitatea” respectată în partid, opiniile liderilor PDL Alba nu fac notă discordantă faţă de cea a şefului partidului. Mircea Hava şi Ion Dumitrel sunt, de asemenea, susţinători ai proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, iar în acest sens, Blaga a precizat că „această decizie noi nu am luat-o singuri, ci a fost luată în structurile PDL”.

Acest articol a fost citit de 2190 ori

5 Comentarii la Vasile Blaga: PDL susţine condiţionat exploatarea de la Roşia Montană

 1. kla2005 Răspunde

  28.11.2013 la 15:40

  Motii va roaga sa terminati cu tergiversarile si sa va tineti de cuvantul pe care l-ati dat motilor si anume de a porni Proiectul Rosia Montana.
  Motii adevarati stiu minerit, stiu cu ce se mananca mineritul si au vazut ce isi propune acest proiect si il sustin pentru ca pe langa locurile de munca, Proiectul isi propune sa reabiliteze patrimoniul care e vai de capul lui – sa nu credeti ca abrudenii si rosienii nu stiu ca aceasta galerie Catalina Monulesti e cea mai importanta galerie roman. Stiu foarte bine pentru ca in galeria aceasta s-au descoperit faimoasele tablite cerate (atestarea documentara a Rosiei Montane si a Abrudului), iar compania o va conserva in situ!!!!
  Poate ca asta deranjeaza, ca se va conserva in situ origina daco-romana a poporului roman!
  De asemenea, poluarea istorica de care nu vorbeste nimeni: ape acide, galerii parasite, puturi si rostogoluri parasite, halde de steril si iazuri lasate in parasire si nereabilitate….toate astea vor incepe sa fie reabilitate/curatate din prima zi a proiectului…si poate si asta deranjeaza!
  Motii au incredere in Proiect si in aceasta companie care s-a tinut intotdeauna de cuvant si solicita politicienilor sa termine cu tergiversarile si sa dea drumul Proiectului Rosia Montana!

 2. Remus Răspunde

  28.11.2013 la 19:17

  Proiectul minier respecta toate normele de mediu impuse de Uniunea Europeana. De aceea rosienii vor acest proiect atat pentru ei cat si pentru copiii lor.
  Rosia Montana este acum poluata si plina de utilaje si cladiri industriale lasate in paragina. Peisajul sufera datorita nepasarii statului fata de acest obiectiv minier. Compania RMGC a avut grija de comunitatea din Rosia Montana in ultimii 15 ani. Mai mult ca sigur ca va avea grija in continuare atat de oameni cat si de patrimoniul acestei localitati asa cum a facut-o pana acum prin investitii serioase si prin mult profesionalism.
  Rosia Montana va fi salvata doar prin demararea acestui proiect minier si nu prin minciunile hipsterilor si ecoanarhistilor. Ecologistii nu au plantat nici macar o floare la Rosia Montana si nu au dreptul sa le spuna rosienilor ce sa faca cu vietile lor! Sunt pentru mineritul modern la Rosia Montana!

 3. Mimi Răspunde

  28.11.2013 la 22:49

  Pai, eu cred ca toata lumea isi doreste acelasi lucru. Iar localnicii sunt primii interesati ca exploatarea sa se faca in siguranta si cu respect fata de mediu. Din cate stiu, expertiza tehnica a fost facuta chiar de cei mai buni specialisti la nivel mondial, deci asteptam ca PDL-ul sa sustina proiectul de exploatare

 4. Eu Răspunde

  29.11.2013 la 8:02

  Numai cei de aici au dreptul sa decida, ei vor locuri de munca ,
  dezvoltatea zonei, economica si cultural.Asa zisi salvatori , nu au facut nimic decat sa instige lumea la proteste.Nu au creeat nici un loc de munca.

 5. Alin Croitoru Răspunde

  04.12.2013 la 15:32

  Orice om care gandeste logic sustine exploatarea resurselor naturale ale tari deoarece acest lucru ar aduce o importanta crestere economica Romaniei. Nu poti sa spui nu dezvoltari tari deoarece atunci poporul te va pedepsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.