abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Un abrudean a intrat în greva foamei pentru că nu l-a mai angajat nimeni

Un abrudean a intrat în greva foamei pentru că nu l-a mai angajat nimeni

Publicat în 17.10.2013 la ora 10:00

greva_foameiEl cere să i se ofere un loc de muncă, dacă nu atunci să fie eutanasiat!

Nicolae Brătian, de 45 de ani, din Abrud, a intrat ieri în cea de-a doua săptămână de grevă a foamei. Printr-o informare depusă la Primăria oraşului Abrud, Brătian anunţa că din 7 octombrie 2013 va intra în greva foamei la domiciliul personal deoarece i-a fost refuzată angajarea de către agenţii economici unde şi-a depus cererea de angajare. În scrisoarea depusă la primărie, bărbatul spune că are în întreţinere doi copii, iar cu toţii trăiesc din salariul câştigat de soţia lui. În finalul petiţiei, Nicolae Brătian rezumă solicitarea sa la două puncte: 1. ori să i se găsească un loc de muncă sau 2. dacă nu, să fie eutanasiat. Mai mult, omul arată că în disperarea la care a ajuns nu mai răspunde de vreun gest necugetat, ulterior.
Primarul social-democrat al Abrudului, Nicolae Simina, a declarat pentru ziarul Unirea că pe masa sa a ajuns această petiţie abia miercuri, 9 octombrie, moment în care a început să se intereseze de cazul protestatarului. Astfel, se pare că Nicolae Brătian a încercat din iunie 2013 să se angajeze la cele două mari companii din zonă – Cupru Min Abrud şi Roşia Montană Gold Corporation – ca agent de pază. Încercările de angajare ale bărbatului au apărut după ce firma acestuia, de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase – a dat faliment. Primarul Simina ne-a declarat că a luat legătura cu reprezentantul DSP Alba în zonă şi în prezent este în derulare protocolul stabilit pentru greviştii foamei.

Medicul de familie se va deplasa la domicilul protestatarului, unde acesta a intrat în refuz de hrană, şi îi va lua glicemia şi tensiunea urmând ca acesta, dacă se impune, să fie mineralizat şi vitaminizat prin perfuzii.
Dacă ar fi să ne luăm după cota şomajului din Abrud şi localităţile învecinate, cam 8 din 10 oameni ar putea deveni liniştiţi grevişti ai foamei din cauza lipsei locului de muncă. Şi, în general, vârsta acestora este una critică: peste 45 de ani, când nici nu au fost cuantificaţi toţi anii necesari pentru pensie şi nici angajatorii nu sunt prea entuziasmaţi să-i coopteze în echipele de lucru. Soluţia imediată pentru ieşirea din impas: zero! ţinând cont de tărăgănările în proiectele de dezvoltare vizând cele două firme la care protestatarul a încercat să se angajeze. Asta numai dacă nu cumva protestatarului îi vine vreo idee fabuloasă şi demarează o afacere în agroturism. Sau ceva cu fructe de pădure…

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 854 ori

Un Comentariu la Un abrudean a intrat în greva foamei pentru că nu l-a mai angajat nimeni

  1. Marius Răspunde

    21.10.2013 la 0:04

    VREM LOCURI DE MUNCA! VREM RMGC! VREM O VIATA MAI BUNA, UN TRAI MAI BUN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.