abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Suspiciune privind existența unor dispozitive de interceptare ambientală montate în clădirea Cuprumin Abrud

Suspiciune privind existența unor dispozitive de interceptare ambientală montate în clădirea Cuprumin Abrud

Publicat în 05.01.2016 la ora 21:11

interceptariDescoperirea mai mulor cabluri electrice suspecte, în ultima zi a anului trecut, montate în sala de ședințe de la S.C. Cuprumin Abrud S.A., a dus la o sesizare adresată autorităților competente (între care și SRI) să investigheze condițiile în care acestea au fost montate și mai ales motivele pentru care au apărut în acel loc.

Referitor la această situație, directorul companiei, Nicolae Turdean, a declarat că respectivele cabluri au fost găsite în momentul în care, câțiva angajați, au vrut să pună un calendar pe perete, în data de 31 decembrie 2015. Sesizarea către autorități a fost făcută ieri, iar între timp respectiva încăpere a stat închisă.

„Nu ştiu despre ce este vorba şi sincer să vă spun nu ştiu ce ar putea fi, pentru că nu am intrat în sală să văd sau să verific amănunţit. Am fost anunţat de ofiţerul de serviciu şi eu am anunţat Poliţia, care a venit şi a sigilat sala de şedinţe. S-a făcut un proces-verbal şi a rămas că vor reveni să se facă verificări”, a declarat Turdean.

Acesta s-a abținut să comenteze pe marginea suspiciunilor existenței unui sistem de ascultare, montat fără știrea sa, însă a spus că ar putea fi vorba despre unele componente rămase după o interceptare aprobată legal, din timpul anchetei care-i viza pe fostul director general, Gheorghe Iordache și pe fostul director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean, privind modul de obținere a avizelor de mediu pentru Cuprumin.

Reprezentanţii IPJ Alba nu au dorit să ofere informații oficiale privind demararea unei anchete.

Cuprumin Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 367 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.