abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » SRI a verificat birourile Cupru Min SA Abrud, după ce a fost descoperită tehnică de interceptare ambientală montată în pereţi

SRI a verificat birourile Cupru Min SA Abrud, după ce a fost descoperită tehnică de interceptare ambientală montată în pereţi

Publicat în 09.01.2016 la ora 10:27

Cuprumin-Abrud-2016Ofițeri specializați din cadrul SRI București, dotați cu aparatura necesară, au demarat, ieri, o operațiune de verificare a tuturor birourilor societății Cupru Min Abrud, la solicitarea conducerii companiei, după ce în ultima zi a anului trecut mai multe fire suspecte au fost descoperite ascunse în pereții sălii de ședință.

Specialiștii SRI au venit din Capitală cu aparatura necesară în vederea investigării naturii firelor suspecte. Totodată, aceștia au luat la purecat toate birourile companiei în ”căutarea” altor ”instalații”.

Verificările au fost efectuate la sediul societății, cât și la Uzina de preparare Dealul Piciorului.

Angajați ai Cupru Min au descoperit mai multe fire ascunse într-unul din pereții sălii de ședințe, motiv pentru care au fost anunțate SRI și Inspectoratul de Politie Județean Alba. Sala de conferințe a fost sigilată de polițiști din 31 decembrie, fiind desigilată vineri.

Referitor la această situație, directorul companiei, Nicolae Turdean, a declarat, la începutul săptămânii, că respectivele cabluri au fost găsite în momentul în care, câțiva angajați, au vrut să pună un calendar pe perete, în data de 31 decembrie 2015.

Acesta s-a abținut să comenteze pe marginea suspiciunilor existenței unui sistem de ascultare, montat fără știrea sa, însă a spus că ar putea fi vorba despre unele componente rămase după o interceptare aprobată legal, din timpul anchetei care-i viza pe fostul director general, Gheorghe Iordache și pe fostul director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean, privind modul de obținere a avizelor de mediu pentru Cupru Min.

Cuprumin Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.

Acest articol a fost citit de 100 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.