abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Spitalul din Abrud se modernizează

Spitalul din Abrud se modernizează

Publicat în 21.06.2013 la ora 8:38

Spital AbrudSpitalul Orăşenesc Abrud a fost dotat cu un aparat cu ajutorul căruia se poate stabili, în doar 17 minute, dacă pacientul a suferit un infarct miocardic. Aparatul se află în probe la spitalul din Abrud, pentru 3 luni, dar administraţia locală doreşte să facă demersurile necesare pentru achiziţionarea lui. Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Abrud, Nicolae Zaharia, aparatul este de ultimă generaţie, de producţie japoneză şi el se găseşte, de obicei, doar în dotarea spitalelor judeţene. Un asemenea aparat poate salva extrem de multe vieţi. Orice pacient care a suferit un infarct miocardic ori un preinfarct poate fi diagnosticat rapid. În timpul necesar pentru a fi transportat şi diagnosticat la Spitalul Judeţean Alba, un pacient suspect de infarct miocardic poate fi stabilizat şi chiar tratat la spitalul din Abrud. La aceeaşi unitate spitalicească din localitate, în ultima perioadă a fost dat în folosinţă şi autorizat un aparat mamograf care este utilizat pentru diagnosticarea cancerului la sân.

Acest articol a fost citit de 2234 ori

4 Comentarii la Spitalul din Abrud se modernizează

 1. trjw Răspunde

  21.06.2013 la 16:38

  Inainte de a scrie un articol , consider ca ar trebui sa va informati putin asupra a ceea ce scrieti. Cum anume se poate trata un IMA in spitalul Abrud, daca inclusiv cazurile din Sibiu sunt trimise la Mures , Cj sau Bucuresti. ???

 2. trjw Răspunde

  21.06.2013 la 16:44

  Consider ca inainte de a scrie un articol ar trebui sa va informati putin cu privire la ceea ce doriti sa expuneti. Cum anume poate fi tratat un IMA in Abrud. De cand determinarea troponinei cu ajutorul ‘aparatului minune’ trateaza aceasta afectiune extrem de severa, cand inclusiv cazurile din Sibiu le trimitem la Ms, Cj sau Bucuresti.

 3. Administrator Răspunde

  22.06.2013 la 12:26

  D-le. „trjw”, daca aveti ceva de comentat cu privire la articol va rog sa scrieti un drept la replica in care sa expuneti ce anume va nemultumeste si sa folostiti formularul de la stirea ta ca sa ni-l trimiteti. Autorul articolului neavand pregatire de specialitate a scris probabil ceea ce i s-a spus de catre cadrele medicale de la Spitalul orasenesc din Abrud. Numai bine.

 4. Mona Răspunde

  18.11.2015 la 22:47

  Un spital cu cadre medicale incompetente,trateaza pacienții în funcție de cat dau spagă si cum sunt îmbrăcați.Unde este vocația?oare se mai ține cont de acel Jurământ?Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.