abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Societate comercială din Bucium sancționată de polițiști pentru evaziune fiscală

Societate comercială din Bucium sancționată de polițiști pentru evaziune fiscală

Publicat în 16.04.2014 la ora 17:30

control-silvicÎn urma verificărilor efectuate de polițiști în cursul zilei de ieri la sediul unei firme din comuna Bucium, s-a constatat că societatea a comercializat cantitatea de 8 mc. cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență.

Față de administratorul societăţii comerciale a fost luată măsura sancționării  contravenționale, conform articolului 19 aliniatul 1,  lit. l,  din  Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2 000 lei, luându-se totodată şi măsura complementară a confiscării cantității de 8 mc. cherestea rășinoase.

Totodată s-a constatat că administratorul respectivei societăţi comerciale, a prejudiciat bugetul consolidat al statului, prin reţinerea şi nevărsarea cu intenţie a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 6, din Legea 241/2005, în vederea recuperării prejudiciului cauzat şi tragerii la răspundere penala a bărbatului.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 838 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.