abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știrea ta » Sălbăticia naturii din Tăul Brazi – Roşia Montană este distrusă sistematic de braconierii din zonă

Sălbăticia naturii din Tăul Brazi – Roşia Montană este distrusă sistematic de braconierii din zonă

Publicat în 19.04.2019 la ora 22:13

Tăul Brazi este un loc de popas amenajat pentru turiști care vizitează Roșia Montană, lângă o pădure de brazi, fiind o fereastră deschisă spre priveliște frumoasă şi sălbatică a dealurilor din jur.

Locul ar trebui să te cheme la un popas în mijlocul naturii. Ar trebui… În realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Zona care ar trebui să fie ”de agrement” este lăsată în paragină, iar braconierii trec noaptea pe acolo fără a lua în considerare afișul cu ”Pescuitul interzis!” și fac ravagii.

Un cititor al abrudinfo.ro ne-a scris, dezamăgit despre ce se întâmplă și de felul în care arată locul, următoarele rânduri, cu speranța că autoritățile abilitate se vor sesiza și vor lua măsuri:

”Noaptea vin oamenii la braconat și golesc tăul de peștele cu care a fost populat de către primărie în urmă cu 4-5 ani, fiind populat pentru agrement cu o specie de pești roșii (nu mă pricep la specii ca să o numesc), primaria cheltuind atunci 30.000 de  lei. Hoții au lăsat și urme pierzând pe mal pește. Chiar dacă este un singur afiș cu pescuitul interzis, primăria nu ia nici o măsură în a stopa furtul, toate cele ce se întâmpla, se întâmpla cu știrea viceprimarului, iar cei ce vin la braconat vin noaptea cu câte 2-3 mașini până lângă tău. Chiar dacă se află un post de Jandarmi și un Post de Poliție în Roșia Montană, ei au program doar ziua (de la 7.00 la 16.00 ). Ziua e asigurată paza localității, iar noapte rămâne liberă pentru cei ce merg să fure peștele. Primăria nu vrea să ia nicio măsură în a opri furtul și a stopa degradarea împrejurimilor tăului. Cablurile atârnă inestetic pe stâlpi de iluminat (la care oricum nu fucționează becurile), podul de lemn este degradat și fără balustradă (fiind și cazuri în care au căzut copii de pe el din lipsa balustrăzii, din fericire nu s-au lovit grav), pontonul care a fost amenajat în anii trecuți pentru hidrobiciclete și bărcuțe este afundat și stricat (împiedicând astfel punerea pe tău a hidrobicicletelor și bărcuțelor ele stând depozitate), iar dealurile din împrejurul tăului se taie fară acord, brazii. Omenii care veneau în anii trecuți (chiar și de la sute de km) pentru relaxare și liniște aduceau copiii să se dea cu bărcuțele, acum când revin sunt dezamagiți de cum a ajuns tăul”.

Acest articol a fost citit de 661 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.