abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Printr-un proiect guvernamental, două drumuri din comuna Ciuruleasa vor fi modernizate cu bani de la guvern

Printr-un proiect guvernamental, două drumuri din comuna Ciuruleasa vor fi modernizate cu bani de la guvern

Publicat în 19.08.2014 la ora 15:00

ciuruleasaPrimăria comunei Ciuruleasa, reprezentată de edilul Marcel Tuhuţ, a semnat de curând un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru modernizarea a două drumuri din comună.

Astfel drumurile comunale Buninginea – Gheduleşti – Morăreşti vor fi modernizate în următoarea perioadă, edilul comunei Ciuruleasa preconizând începerea lucrărilor la sfârşitul lunii septembrie. Valoarea totală a acestui proiect guvernamental este de 8.215.000 de lei (aproape două milioane de euro), bani alocaţi de la bugetul de stat şi contribuţia bugetului local al comunei Ciuruleasa în valoare de aproximativ 300.000 de lei. Modernizarea celor 7,5 kilometri ai celor două drumuri comunale constă în înlocuirea a două poduri, peste 15 podeţe, montarea rigolelor betonate, respectiv asfaltarea acestor căi de acces. Primarul Marcel Tuhuţ crede că lucrările ar putea să înceapă la sfârşitul lunii septembrie, în cazul în care nu vor fi contestate licitaţiile pentru proiect. Până în acest moment au fost alocaţi de la bugetul de stat 250.000 de lei, urmând ca administraţia locală Ciuruleasa să contribuie cu 50.000 de lei, care vor fi folosiţi pentru reconstrucţia podului de la intrarea în satul Buninginea. Conform spuselor edilului Marcel Tuhuţ „acest pod trebuie recondiţionat cât mai repede, deoarece este foarte şubred şi nu prezintă nicio siguranţă pentru locuitori. Podul este construit de peste 50 de ani, iar de-a lungul timpului a suferit mai multe reparaţii, însă prezintă un pericol pentru populaţie”. Fiindcă administraţia locală din Ciuruleasa nu poate beneficia de fonduri europene, acest proiect reprezintă pentru întreaga comunitate din Munţii Apuseni o adevărată comoară. „Acest proiect guvernamental este foarte important având în vedere că de­serveşte trei sate, Buninginea, Gheduleşti şi Morăreşti, a căror populaţie reprezintă o mare parte din comuna Ciuruleasa. Sper ca aceşti oameni să aibă cât mai repede condiţii mai bune de a merge la serviciu, la şcoală şi să se aprovizioneze. Vă daţi seama că odată construite aceste drumuri noi, lucrurile vor deveni mai bune, atât pentru populaţie cât şi pentru noi, cei din administraţie, pentru că accesul în aceste zone se va face mai repede şi mai bine, mai ales atunci când este vorba de deszăpezire, pentru că una este să cureţi zăpada de pe pietre şi alta este să deszăpezeşti asfaltul”, a precizat Marcel Tuhuţ.

Tudor STAN

Acest articol a fost citit de 374 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.