abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » (P) Alegeri parlamentare 2016 – IOAN DÎRZU, deputat PSD: „Îi invit pe domnii Cioloş şi Iohannis să coboare, din înălţimea Palatelor Victoria şi Cotroceni, printre oameni !”

(P) Alegeri parlamentare 2016 – IOAN DÎRZU, deputat PSD: „Îi invit pe domnii Cioloş şi Iohannis să coboare, din înălţimea Palatelor Victoria şi Cotroceni, printre oameni !”

Publicat în 05.12.2016 la ora 9:46

ioan-dirzu-1-decembrie-2016-alba-iuliaPentru mine este evident faptul că ne aflăm într-o situaţie care, din păcate, îmi aduce aminte de perioada în care la guvernare s-au aflat cei de la PDL. Este evident  faptul că echipa formată din preşedinte, premier şi liderii liberalilor  s-a îndepărtat de români devenind pe zi ce trece tot mai obtuză în comunicare, “mută şi surdă ” în dialogul cu românii.

Ultimile două săptămâni, în care alături de colegii mei am făcut un tur de forţă prin judeţ, mi-au dat măsura a ceea ce a înseamnat un an de guvernare tehnocrată . O astfel de dezamăgire faţă de un guvern am mai sesizat-o doar în perioada în care PDL-ul a condus România.

Şi nu fac aceste afirmaţii doar de dragul de a spune ceva  sau pentru că aşa e bine în campania electorală !

Aproape toţi locuitorii zonei munţilor Apuseni îşi strigă neputinţa în faţa unei crize, fără precedent, a lemnului de foc.  Oamenii sunt hăituţi de către autorităţi, sunt speriaţi şi neputincioşi în faţa unor Ordonanţe date de Guvernul Cioloş care efectiv le îngrădeşte dreptul de a avea căldură în casele lor. Mii de familii din această zonă nu au încă asigurat stocul de lemne pentru această iarnă.

Iar domnul Cioloş nu poate spune că nu i s-a adus la cunoştiinţă faptul că se va ajunge în această situaţie !

Prin zeci de memorii trimise de către specialişti şi asociaţii de proprietari de păduri i-au fost semnalate problemele ce vor apărea în urma acestor Ordonanţe.

A preferat însă să rămână “mut şi surd” în faţa celor care trăiesc în România reală, în faţa celor care cunosc situaţia din teren. Probabil domnul Cioloş crede că problemele reale ale românilor pot fi cunoscute din biroul Palatul Victoria, sau pot fi rezolvate de nişte birocraţi.

 În faţa unor astfel de evidenţe ar trebui să ne mai mire faptul că proprietarii de căruţe vor fi obligaţi de Guvernul Cioloş să-şi încheie o poliţă RCA  ?

Sunt de acord cu sancţiunile contravenţionale pentru cei care nu îşi dotează cu mijloace de semnalizare corepunzătoare un astfel de mijloc de deplasare. Dar, să le impui  să îşi asigure prin poliţă RCA un astfel de mijloc de deplasare, este, din punctul meu de vedere, o bătaie de joc.

De asemenea, nu pot înţelege nici îndârjirea cu care  domnul Iohannis se opune legii privind anularea celor 102 taxe. Să ataci la Curtea Constituţională o astfel de lege, când tu recunoşti că ai făcut românilor această promisiune în campania pentru alegerile prezidenţiale este, din punctul meu de vedere, o atitudine sfidătoare la adresa celor care au crezut în tine.

Tocmai de aceea, vă invit domnule premier şi domnule preşedinte să coborâţi printre oameni! Renunţaţi la vizitele de protocol şi mergeţi în mijlocul românilor. Atunci veţi înţelege că România reală nu este aceiaşi cu cea care se vede de la Bruxelles. Veţi afla care sunt dorinţele şi problemele reale ale românilor.

Îndrăzniţi să credeţi în spusele lor şi, de ce nu, în sfaturile lor !   Îndrăzniţi să credeţi în România!

 Ioan DÎRZU, deputat PSD de Alba

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Acest articol a fost citit de 33 ori