abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Declarația Ministrul Mediului, Rovana Plumb cu privire la Cuprumin Abrud și Roșia Montană

Declarația Ministrul Mediului, Rovana Plumb cu privire la Cuprumin Abrud și Roșia Montană

Publicat în 06.04.2013 la ora 18:08

Cu ocazia vizitei la Alba Iulia, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a făcut câteva referiri la proiectul minier de la Roşia Montană şi privatizarea Cuprumin Abrud.

Acesta spune că cele două proiecte majore se află în continuare în evaluare la nivelul ministerului pentru găsirea unor soluţii viabile, în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Cele două probleme majore, luate în calcul de Ministerul Mediului, în ceea ce priveşte proiectul de la Roşia Montană, se referă la garanţiile financiare şi responsabilitatea faţă de impactul asupra mediului.

Ministrul Mediului a făcut referiri şi la situaţia societăţii Cuprimin Abrud. “Aştept conducerea Cuprumin, la Bucureşti, în următoarele două săptămâni, pentru a găsi soluţia legală de finanţare pe zona de mediu a Cupruminului. Societatea are nevoie de investiţii pe mediu de 15 milioane de euro, din care cel mai important obiectiv este staţia de neutralizare a apelor acide. Toate aceste condiţii trebuie respectate pentru că sunt norme legale în vigoare şi sunt convinsă că vom găsi sursele de finanţare astfel încât, cu toate că ele trebuie cuprinse în autorizaţia integrată de mediu, într-un timp relativ optim, să poată să fie realizate”.

O altă problemă care vizează şi judeţul nostru o reprezintă iazurile de decantare. Legat de acest subiect, Rovana Plumb spune că, la nivelul ministerului sunt gândite o serie de măsuri care vor fi aplicate începând cu luna mai şi care sunt menite să rezolve probleme privind poluările în zona exploatărilor miniere.

Acest articol a fost citit de 401 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.