abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Liderii PDL-PNL subminează economia locală din judeţul Alba

Liderii PDL-PNL subminează economia locală din judeţul Alba

Publicat în 11.04.2014 la ora 11:00

ioand-darzu-scoli-zona-munteÎntr-o declaraţie politică susţinută în plenul Parlamentului, deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, a reacţionat dur la atacurile liderilor PDL şi PNL. El a tras un semnal de alarmă asupra abuzurilor comise de majoritatea din Consiliul Judeţean Alba şi din Consiliul Local Alba Iulia.

În declaraţia sa politică, deputatul PSD Ioan Dîrzu a precizat: „În absenţa unor proiecte de dezvoltare locală, ambele partide şi liderii acestora, Mircea Hava, Ion Dumitrel şi Teodor Atanasiu, au reuşit să arunce judeţul într-un colţ de umbră. Rata şomajului a ajuns, la nivelul judeţului Alba, la aproximativ 11 la sută – aproape 20.000 de persoane fără un loc de muncă – din cauza intereselor politice. Liderii PDL şi PNL se gândesc astăzi doar la alianţe politice, în loc să caute soluţii la dezvoltarea judeţului şi a municipiului Alba Iulia. Miza acestor discuţii: împărţirea bugetului local şi judeţean!

Programul PDL-PNL pentru controlarea judeţului Alba

Totul face parte dintr-un program, se pare bine pus la punct, de controlare a judeţului Alba. Prima etapă programată în acest sens este exercitarea unei presiuni enorme asupra primarilor PSD. Profitând de miza scăzută a alegerilor europarlamentare pentru aleşii locali, PDL şi PNL fac presiuni asupra primarilor  PSD, ameninţându-i cu reducerea bugetelor şi cu controale abuzive din partea autorităţilor judeţene. A doua etapă programată constă în sărăcirea judeţului. O rată ridicată a şomajului şi controlul asupra distribuţiei ajutoarelor sociale reprezintă mixul prin care PDL şi PNL au controlat judeţul Alba, de aproape 20 de ani. Ei sunt adevăraţii continuatori ai practicilor vechi din politică. Singurul lucru care îi poate convinge să se modernizeze poate fi un vot de blam dat de cetăţenii încă prea speriaţi să lupte împotriva acestei reţele de interese locale. A treia etapă programată este slăbirea reţelei politice a opoziţiei din Alba, şi în special a PSD. Se caută să se influenţeze membri ai PSD, se blochează activitatea companiilor conduse de simpatizanţi ai opoziţiei din Alba sau se ameninţă prietenii şi familiile liderilor opoziţiei. Aceste practici rămân din păcate ascunse, întrucât justiţia pare a fi controlată din exterior de regimul Băsescu şi acoliţii săi. Obiectivul PDL şi PNL este câştigarea alegerilor europarlamentare pentru a putea îndepărta, prin diverşi interpuşi, liderii PSD din Alba şi a plasa în locul lor marionete politice. A patra etapă programată este promovarea, la nivel central, a alianţei între PDL şi PNL. Astfel, liderii din judeţ pot emite pretenţia de a controla şi influenţa politica naţională a partidelor lor. Prin această operaţiune, Mircea Hava, Teodor Atanasiu şi Ion Dumitrel vor putea extinde această reţea şi acest posibil program la nivel naţional.

Ce se poate face pentru a bloca acest program

Soluţia constă în a da curaj oamenilor să spună ceea ce ştiu şi cunosc. Împreună cu premierul Victor Ponta, căutăm soluţii pentru a aduce investiţii importante, creatoare de locuri de muncă, în judeţul Alba, capabile să reziste presiunilor şi intereselor locale. Un exemplu în acest sens este investiţia Daimler din Sebeş. Prin crearea acestor locuri de muncă se demonstrează că nu este nevoie de Hava, Atanasiu şi Dumitrel pentru ca judeţul să prospere. Dezvoltarea municipiului Sebeş devine o prioritate pentru că putem astfel demonstra că opoziţia din judeţ poate face lucruri bune pentru cetăţeni. Un alt exemplu este finalizarea autostrăzii Deva-Sibiu şi demararea construcţei autostrăzii Sebeş-Turda. Astfel, judeţul este scos din izolare şi se observă ce poate face un guvern interesat de soarta cetăţenilor din Alba. Pornind de la aceste reuşite şi de la afirmarea cu tărie a dorinţei Guvernului României de a se implica în judeţ, vrem să le transmitem cetăţenilor că nu sunt singuri împotriva reţelei politice PDL-PNL. Suntem aici pentru a-i proteja, a-i îndruma şi a salva judeţul Alba de la prăbuşire şi sărăcie. Doar cu ajutorul lor putem elibera judeţul de portocaliu şi anexa gălbejită. Iar primul pas este să afirmăm cu încredere că autorităţile statului trebuie să se sesizeze pentru a-i cerceta penal pe liderii acestor partide pentru subminarea economiei locale! Credem cu tărie că o altă majoritate la nivel local şi judeţean poate aduce dezvoltare în judeţul Alba şi în municipiul Alba Iulia şi vom afirma acest lucru din ce în ce mai puternic în perioada care urmează! Îi invit pe toţi cei care cred cu sinceritate într-o nouă şansă pentru judeţul Alba, inclusiv membri ai PDL sau PNL, să vină alături de noi în lupta împotriva acestei reţele cu tendinţe mafiote!”.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 489 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.