abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » La Poșaga vor fi amenajate drumuri în lungime de 36 de kilometri şi se vor alimenta cu apă peste 60 de gospodării

La Poșaga vor fi amenajate drumuri în lungime de 36 de kilometri şi se vor alimenta cu apă peste 60 de gospodării

Publicat în 27.01.2014 la ora 15:57

primar-PosagaÎn cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc astăzi, 27 ianuarie 2014,  la sediul PNL Alba, primarul comunei Poşaga, Ionel Bulgăr, a făcut publice o serie de proiecte de infrastructură derulate de administraţia locală.

Primarul liberal a menţionat un proiect aflat în faza de implementare, pentru accesibilizarea fondului forestier pe Măsura 1.2.5., finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă în satul Segagea, şi lucrări la drumul judeţean DJ750F, unde se va turna al doilea strat de asfalt şi vor fi montaţi parapeţi metalici.

 Pe raza comunei Poşaga, se află în derulare un proiect pentru accesibilizarea fondului forestier, pe Măsura 1.2.5, urmând să fie făcută legătura între satele Băişoara şi Bocşeşti. Primarul Bulgăr a explicat că proiectul pe fonduri europene a fost licitat pentru execuţie la suma de 1,2 milioane de euro fără TVA şi până la final vor fi amenajate drumuri în lungime de 36 de kilometri, până la altitudinea de 1400 de metri. Proiectul a început în luna septembrie a anului 2013, iar lucrările au fost sistate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Până în prezent, lucrările au fost executate în proporţie de circa 40%.

 Primarul Ionel Bulgăr a anunţat că anul acesta se are în plan şi finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă în satul Segagea, unde aproximativ 60 de gospodării vor fi conectate la reţeaua de alimentare cu apă. Tot în acest an, pe drumul judeţean DJ750F se va turna şi al doilea strat de asfalt şi vor fi montaţi parapeţi metalici.

 Edilul a mai spus că se are în vedere depunerea unui proiect prin GAL pentru achiziţionarea unei maşini de pompieri cu toate dotăriile necesare. „Avem o zonă compatibil forestier foarte mare şi se pot întâmpla oricând accidente şi ne-ar fi necesar acest proiect”, susţine Ionel Bulgăr. De asemenea, primarul intenţionează să achiziţioneze 2 utilaje pentru deszăpezire, un buldoexcavator şi o autoutilitară pentru material derapant.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 370 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.