abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » La doar 11 ani, Andrei Tomuş din coumuna Bucium, cântă deja la saxofon şi clarinet cu un talent înnăscut

La doar 11 ani, Andrei Tomuş din coumuna Bucium, cântă deja la saxofon şi clarinet cu un talent înnăscut

Publicat în 30.07.2017 la ora 21:32

Probail ca dacă un alt copil de vârsta lui ar vrea să se laude cu ceva şi-ar înşira jucăriile. Andrei Tomuş, un băiat de 11 ani din comuna Bucium, satul Cerbu, îşi etalează însă instrumentele muzicale la care ştie să cânte.

Andrei a învăţat să cânte la 3 instrumente, iar la Liceul “Regina Maria” unde este elev în clasa a 6-a studiază clarinet si pian. Născut cu ureche muzicală, Andrei este o raritate, un talent nativ.

În micul sat din Apuseni, băiatul  şi-a surprins părinţii cu interpretările sale: “Cumnatul meu a început să cânte la orgă şi mi-a plăcut foarte mult. Prima dată am vrut orgă, după aceea el şi-a luat saxofon. Mi-a plăcut cum cântă şi l-am întrebat dacă pot să suflu şi eu. Când am suflat am uitat de orgă şi de atunci am început să cânt la saxofon”, povesteşte Andrei.

Avea 9 ani când a cântat pentru prima oară la un instrument.Văzând că fiului lor îi place şi are şi talent, părinţii au decis să îl susţină şi să îl ajute să îşi cultive abilităţile. Aşa se face că Andrei a început să studieze alături de dirijorul Gheorghe Bădău, din Cîmpeni.

Puiul de moţ a prins drag de saxofon, dar continuă să cânte şi la alte instrumente. Timid, spune că asta îi place să facă. Dacă îl întrebi cum de se pricepe să cânte la orice instrument, răspunde „pur şi simplu”: “Muzica e parte din viaţa mea. Atunci când cânt mă relaxez. Este o placere,” spune tânărul.

A participat şi la competiţii muzicale, iar până în prezent a obţinut locul 3 la concursul “Tinere speranţe” de la Gherla, iar la noi în judeţ, la preselecţia concursului “Cultură Pentru Cultură” a luat locul întâi, aşa cum, de altfel, Andrei merită…

Acest articol a fost citit de 248 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.