abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Avem nevoie de o lege a mineritului mai bună, mai prietenoasă cu mediul”

Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Avem nevoie de o lege a mineritului mai bună, mai prietenoasă cu mediul”

Publicat în 14.11.2013 la ora 14:13

Ioan-Dirzu-presedinte-PSD-Alba-conferinta-presa-24-oct-2013După ce Comisia Parlamentară specială a dat raportul de respingere la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a spus într-o conferinșă de presă desfășurată astăzi la sediul PSD din Alba Iulia, că decizia Comisiei a fost una bună şi că proiectul de lege privind exploatarea poate fi îmbunătăţit.

„Mă bucur că s-a finalizat treaba cu Comisia care timp de 9 săptămâni mi-a tocat ficaţii. În tot acest timp ne-am informat, am primit răspunsuri la întrebări şi părerea mea este că România are nevoie de minerit, România are nevoie de o nouă lege a mineritului şi de investiţii. Decizia USL a fost una corectă. Împreună cu specialiştii putem face ca lucrurile să arate altfel, mai trainice şi mai prietenoase cu mediul”, a spus Ioan Dîrzu, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba.

Ioan Dîrzu s-a arătat din nou pro investiţiilor, dar cu condiţia respectării normelor de mediu.

“Nu trebuie să dăm cu piciorul investiţiilor dar suntem în măsura să punem condiţii de tehnologie şi de mediu. Dacă se poate mai bine, de ce nu? Să ne grăbim pentru o perioadă limitată? Eu sunt pentru a exploata această lege în favoarea oamenilor. Nu cred că va trece în plen, în forma actuală. Se pot adăuga îmbunătăţiri pentru că se poate mai bine. În ianuarie o sa ştim aproximativ ce se va întâmpla cu legea”, a mai adăugat deputatul Dîrzu.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 511 ori

Un Comentariu la Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Avem nevoie de o lege a mineritului mai bună, mai prietenoasă cu mediul”

  1. MGeo Răspunde

    15.11.2013 la 12:26

    Cu toate conditiile respectarii tuturor standardelor si cu toata responsabilitatea cred ca este cazul sa repornim mineritul si sa ne dezvoltam ca o tara UE ce suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.