abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » În numai o lună, la Ciuruleasa au fost asfaltaţi 4 kilometri din Drumul Comunal Buninginea-Gheduleşti

În numai o lună, la Ciuruleasa au fost asfaltaţi 4 kilometri din Drumul Comunal Buninginea-Gheduleşti

Publicat în 05.12.2014 la ora 11:00

asfaltare-drum-comunalLa sfârşitul lunii octombrie au început lucrările pentru modernizarea Drumului Comunal Buninginea – Gheduleşti din comuna Ciuruleasa.

Deşi suma proiectului iniţial se ridica la aproximativ două milioane de euro, licitaţia pentru acest drum a fost câştigată la un preţ de 4.000.000 de lei, aproximativ un milion de euro. În anul 2014 au fost aprobaţi 1.450.000 de lei, iar din aceste fonduri s-au modernizat 4 kilometri de drum, în numai o lună, lucru de care primarul comunei Ciuruleasa, Marcel Tuhuţ, este foarte mulţumit. „Am dat de o firmă foarte puternică, serioasă şi care prestează servicii de calitate. Sunt foarte mulţumit de lucrările efectuate până în prezent şi totodată foarte bucuros că am avansat atât de mult în numai o lună de zile. Sunt sigur că şi cetăţenii comunei vor avea aceleaşi gânduri ca şi mine în ceea ce priveşte calitatea şi aspectul drumului modernizat”, a afirmat Marcel Tuhuţ. Astfel, cei 4 kilometri din Drumul Comunal Buninginea – Gheduleşti au fost pregătiţi potrivit structurii rutiere, a fost turnat covorul asfaltic, iar drumul poate să fie folosit, urmând ca cel târziu în primăvara anului 2015 lucrările să fie reluate, imediat după aprobarea bugetului pe anul în curs. Din cei 7,5 kilometri de drum vor fi asfaltaţi numai 6, având în vedere că o zonă de munte nu poate să fie asfaltată din cauza geografiei terenului, însă în acest loc vor fi rigole betonate, transversări pentru apele pluviale, iar porţiunea de drum va fi pietruită. În aceste momente se mai lucrează la acostamentele drumului asfaltat, iar după ce operaţiunile vor fi terminate, lucrările se vor sista din cauza bugetului epuizat în acest an pentru acest proiect.
Primăria Ciuruleasa a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru modernizarea acestei căi de acces în toamna anului curent, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în 16 luni de la începerea lor, mai exact în primăvara anului 2016, însă nu este exclus ca proiectul să fie recepţionat la finele lui 2015, având în vedere rapiditatea cu care s-a lucrat până în prezent.

Tudor STAN

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 336 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.