abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt: a îndreptat nedreptăţile făcute de PDL şi Boc

Guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt: a îndreptat nedreptăţile făcute de PDL şi Boc

Publicat în 12.05.2014 la ora 10:00

pontaAu trecut 2 ani de la învestirea Guvernului Ponta. În acest timp economia a mers pe un trend ascendent, fără mari emoţii. În aceşti 2 ani, Guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt!

• Economia a crescut. România a avut cea mai mare creştere economică din UE, în 2013 – cu 3,5%, ajutată şi de agricultură; în 2013 am avut a doua cea mai bună producţie de grâu din ultimii 43 de ani.
• Comerţul a trecut de la minus la plus. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul scădea alarmant în 2011, cu 3,3%. Din 2012, acesta a trecut pe plus, cu un avans considerabil, de 3,3%.
• Salariile au crescut cu 15% şi au fost reparate nedreptăţile sociale. Au crescut pensiile, pentru prima dată după mulţi ani, iar bugetarii au primit înapoi banii tăiaţi de Boc şi PDL; au fost indexate pensiile peste rata inflaţiei, din ianuarie 2014. Câştigul salarial mediu net pe economie a crescut cu 15%, de la 1.414 lei în 2011, la 1.626 lei în prezent.
• Mai mulţi bani europeni în România! A crescut de aproape 4 ori gradul de absorbţie a fondurilor europene, acesta ajungând în prezent la peste 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza corupţiei PDL.
• Au fost alocaţi mai mulţi bani Educaţiei. Actualul Guvern susţine mai concret ca oricine educaţia şi cercetarea.
• Am susţinut Sănătatea. Au fost redeschise spitalele închise de PDL, am extins sistemul SMURD la nivel naţional, s-a reluat producţia de vaccin intern, s-au deblocat posturile din sistem şi, începând cu 2014, au fost dublate veniturile medicilor rezidenţi.
• A fost redus cu succes TVA la pâine şi la produsele de panificaţie. Guvernul a oferit sprijin agriculturii şi fermierilor, fiind acordate plăţi importante, inclusiv subvenţiile care au fost blocate de PDL.
• Ţara a ieşit din izolare. Parteneriatele externe au fost întărite şi, ca efect, au fost atraşi investitori străini pentru a crea locuri de muncă în industrii importante,
precum IT, auto, farmaceutică, agro-alimentară şi infrastructură. Mai trebuie amintite vizitele oficiale ale guvernanţilor în SUA, China, Franţa, Germania, Italia şi multe alte state importante din UE.
• Au crescut exporturile. Deficitul comercial a scăzut anul trecut cu 41,3% faţă de 2012, la 25,21 miliarde lei (5,7 miliarde euro), după ce exporturile au crescut cu 9,1%, la 219,12 miliarde lei (49,56 miliarde euro), atingând un maximum istoric.
• DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT! – au fost formulate 364 de plângeri penale către DNA, Parchet şi alte instituţii, pentru a ancheta neregulile comise în timpul guvernării PDL.

Acest articol a fost citit de 478 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.