abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Deputatul Clement Negruţ: “Sunt pentru proiectul RMGC și voi vota legea în Parlament”

Deputatul Clement Negruţ: “Sunt pentru proiectul RMGC și voi vota legea în Parlament”

Publicat în 02.09.2013 la ora 12:59

clement-negrut-miscarea-populara“Sunt unul dintre susţinătorii proiectului Roşia Montană, nu pentru ce înseamnă neapărat proiectul RMGC, ci pentru ceea ce înseamnă această investiţie pentru judeţul nostru”, este declaraţia făcută astăzi de către deputatul Clement Negruţ.

În cadrul  conferinţei de presă de astăzi, în care deputatul şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al partidului pentru a trece la Mişcarea Populară, la întrebarea jurnaliştilor “Cum veţi vota pentru proiectul de la Roşia Montană?”, acesta a spus că s-a săturat “de unii care vorbesc despre Roşia Montană şi habar nu au”,  că  “vorbesc despre cianuri ca despre o o catastrofă nucleară, dar puţini ştiu că în Munţii Apuseni există un iaz de decantare cu cianuri de la Valea Sartăşului şi nu spune nimeni nimic, nu este nimeni calamitat în zona asta”.  Totodată, a ţinut să precizeze că “avem  în schimb  o zonă calamitată, din punct de vedere economic, care se cheamă Munţii Apuseni. E o zonă în care nu s-a făcut altceva decât minerit, spunând că va urma “criza  resurselor naturale” iar “cine va şti să-şi exploateze resursele într-un mod judicios, care să aducă câştig zonei respective, va fi ok”.

Acesta a mai spus că a văzut manifestările de stradă de ieri din Alba şi din alte oraşe din ţară şi că i-ar plăcea să participe la o dezbatere, însă a precizat că ar fi mult mai tehnic,  pentru că din punct de vedere al pregătirii profesioanle este legat oarecum de ceea ce înseamnă minerit.

Premierul Victor Ponta una spune şi alta face!

“Aş vrea să vă spun încă un lucru. Ceea ce face acum Ponta şi guvernul USL declarativ când stă pe partea stângă a mesei şi ce face când se mută pe partea cealaltă a mesei. Adică, vii premierul României şi dai drumul la acest proiect ca şi prim-ministru şi spui avem o lege care merge în Parlament, suntem pentru dezvoltare, sunt pentru proiectul Roşia Montană şi trec pe partea cealaltă în banca de deputat şi spun nu voi vota acest proiect în calitate de parlamentar şi nu sunt de acord cu exploatearea aurului cu cianuri. Vă rog  să-mi spuneţi ce să înţeleg eu ca cetăţean, în primul rând, şi ce vor înţelege parlamentarii USL dacă nu acest lucru, în opinia mea, este o mare cacealma a acestui guvern, care sigur încearcă să dea dovadă de deschidere înspre mediul economic, înspre mediul investiţional, dar pe cealaltă parte vine şi spune, subliminal, nu suntem de acord cu acest lucru. Vom vedea ce se întâmplă în Parlament”, a declarat fostul democrat-liberal.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 491 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.