abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Deputații au votat împotriva proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană

Deputații au votat împotriva proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană

Publicat în 23.04.2014 la ora 14:44

rosia-montana-ministrul-culturii-vizitaProiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană a fost dezbătut astăzi de Camera Deputaţilor, având propunere de respingere din partea comisiei speciale, reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare exprimându-se împotriva acestui proiect.

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că PSD votează împotriva acestui proiect, dar că este nevoie de o lege a minelor, de modificarea redevenţei, de reglementarea exploatării minereurilor auro-argentifere, a exploatării gazelor de şist. “Toate acestea trebuie făcute transparent, în Parlament”, a spus Iordache.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat că PDL nu a susţinut niciodată acest proiect şi că au fost presiuni şi la PDL pentru a fi promovat. El a arătat că acest proiect este “un cartof fierbinte” care a fost trimis Parlamentului. “Ne bucurăm de înţelepciunea de care dau dovadă deputaţii să respingem acest proiect. Sper să iniţiem un proiect astfel încât resursele auro-argentifere să poată fi exploatate în condiţii ecologice”, a spus deputatul PDL.

Şi deputaţii PNL s-au exprimat împotriva acestui proiect, considerând că “această afacere nu poate fi sprijinită printr-o lege”.

Proiectul de lege care are raport de respingere din partea comisiei speciale a fost trecut pe ordinea de zi pe o poziţie mai în faţă pentru a fi discutat în şedinţa de miercuri, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Votul final asupra proiectului va fi dat într-o şedinţă viitoare.

Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost respins anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat în sesiunea trecută dezbateri aprinse şi a generat proteste de stradă. Comisia specială, condusă de senatorul PSD Marius Vâlcov, i-a audiat pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe reprezentanţii societăţii civile, iar, în final, a dat un raport de respingere, după ce PNL a anunţat că nu-l susţine.

 Sursa: Mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 433 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.