abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Deputalul Ioan Dîrzu și-a prezentat raportul de activitate în Parlamentul României pentru săptămâna 21 – 25 aprilie

Deputalul Ioan Dîrzu și-a prezentat raportul de activitate în Parlamentul României pentru săptămâna 21 – 25 aprilie

Publicat în 26.04.2013 la ora 13:39

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu îşi prezintă din nou raportul de activitate, pentru săptămâna 21 – 25 aprilie. „Prioritatea PSD Alba va fi de acum încolo rezolvarea problemelor cotidiene ale cetăţenilor” – preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu

Ioan-DirzuUltima săptămână a fost cel puţin în judeţul Alba una zbuciumată mai ales prin prisma atacurilor venite dinspre unii colegi liberali. Rămân convins că PNL este un partener serios pe plan naţional, sau dacă este să mă refer la colaborarea cu domnul senator Teodor Atanasiu, însă nu vom tolera niciodată ca PSD să fie atacată pe nedrept de persoane care sunt dispuse să distrugă munca a mii de persoane doar de dragul unor interese personale. Poate însă şi noi am exagerat luând în considerare eşalonul trei din Consiliul Judeţean Alba, în diversele aberaţii afirmate de către unii, şi  ne vom concentra de acum încolo să luăm o poziţie constructivă şi utilă pentru cetăţenii din judeţul Alba.

Astfel pun stop schimburilor de replici cu ultimul liberal cumpărat cu funcţii plătite din bani publici de PDL, şi vă prezint eforturile depuse în ultima săptămână de Partidul Social Democrat pentru judeţul Alba.

Primul demers a fost să vorbim de compania Cupru Min SA la Bucureşti, nu doar în judeţul Alba. Am purtat discuţii cu domnul Ministru Liviu Dragnea, dl. Ministru Dan Şova, dl. Ministru Varujan Vosganian şi chiar cu premierul Victor Ponta. Propunerea noastră a fost clară: trebuie să găsim resursele financiare necesare pentru a permite companiei să îşi continue activitatea. Am iniţiat în acest sens un demers pentru susţinerea unui parteneriat cu administraţiile publice locale din Munţii Apuseni şi cu asociaţiile de salariaţi care sunt primele interesate de subiect. Pentru a evalua punctul de vedere al Ministerului Economiei şi a ministrului liberal am iniţiat procedura parlamentară a întrebării în vederea identificării celorlalţi investitori care şi-au manifestat interesul privind Cupru Min SA şi pentru a vedea procedura de asociere pentru finanţarea companiei.

Al doilea demers a fost referitor la investiţia companiei Daimler la Cugir şi Sebeş. Această investiţie de câteva zeci de milioane de euro a rezultat din mai multe discuţii purtate în ultimele luni de investitori cu Primul Ministru Victor Ponta. Susţinerea acordată de Guvernul condus de preşedintele PSD ilustrează dorinţa liderilor social democraţi de a sprijini proiectele concrete şi creatoare de locuri de muncă din judeţul Alba. Prin urmare PSD şi Guvernul său va oferi un aport necondiţionat tuturor proiectelor din judeţul Alba a căror scop nu este să umple visteria de partid a PDL şi a acoliţilor săi.

În ciuda faptului că în judeţ, PSD Alba este singurul partid de opoziţie, pentru că este singura formaţiune politică care nu are un protocol cu PDL, ne asumăm responsabilitatea şi ne implicăm pentru a îmbunătăţii condiţiile de viaţă ale cetăţenilor din Alba.

Întâlniri politice: în marginea Congresului PSD am avut întâlniri şi discuţii cu miniştrii PSD, Dan Şova, Dan Nica, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici dar şi cu premierul Victor Ponta. Discuţiile s-au referit la problemele esenţiale pentru judeţul Alba: Cuprumin, proiectul Roşia Montană, investiţia Daimler în Alba.

Activitate în Parlamentul României:

–         Am rostit o declaraţie politică privind Compania Cuprumin SA. Soarta acestei companii este esenţială pentru viitorul oamenilor din Munţii Apuseni. Mesajul meu s-a axat pe necesitatea ca Ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian, să găsească soluţii concrete la această problemă strigentă pentru zonă. Am propus un model de parteneriat cu administraţiile publice locale din zonă şi cu asociaţiile de angajaţi dornice să salveze compania.

–         M-am adresat Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, adresând prin procedura parlamentară a întrebării solicitarea de a fi informaţi asupra companiilor care s-au arătat intersate de Cuprumin dar şi despre soluţiile evaluate de minister.

Pentru informaţii suplimentare şi sesizare unor probleme sau soluţii nu ezitaţi să mă contactaţi la sediile birourilor parlamentare din Alba Iulia, Câmpeni sau Teiuş şi vom căuta împreună să le soluţionăm în cel mai scurt timp sau cel puţin să luptăm pentru ca acestea să intre pe agenda opiniei publice şi a liderilor politici naţionali.”

Deputat Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba

Acest articol a fost citit de 402 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.