abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Cupru Min SA Abrud – supusă restructurării prin forţe proprii

Cupru Min SA Abrud – supusă restructurării prin forţe proprii

Publicat în 15.12.2013 la ora 11:00

cuprumin-abrud-utilajeCei doi investitori – Trafigura Singapore şi Yldirim Holding Turcia – care au rămas în cursa pentru preluarea minereului de la Cupru Min nu au depus, în termen, documentele necesare pentru a participa la selecţie, aşa că există posibilitatea restructurării societăţii de stat prin forţe proprii.

Ele au avut termen până joi, la ora 10.00, pentru a depune documentele în vederea participării la licitaţia de vânzare a concentratului de cupru. Activitatea Cupru Min nu va fi blocată, întrucât compania are contracte pentru anul viitor. Procedura va fi reluată, iar dacă activitatea companiei se va menţine profitabilă, se analizează şi posibilitatea de a se opta pentru restructurare, fără o asociere cu altă companie. Potrivit primarului oraşului Abrud, Nicolae Simina, niciunul dintre cei doi investitori rămaşi în cursa pentru achiziţionarea concentratului de cupru de la Roşia Poieni nu
s-a prezentat la sediul companiei până joi, 12 decembrie, la ora 10.00, pentru a depune documentele de participare la licitaţie. Câştigătorul licitaţiei ar fi urmat să fie anunţat vineri, iar avansul de 40 de milioane de euro trebuia plătit până la data de 13 ianuarie 2014. Aşa cum se ştie, la începutul lunii septembrie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că preţul minim din oferta pentru atragerea de investiţii la Cupru Min este 6.900 de dolari pe tonă. În costul minereului erau cuprinse şi investiţiile de mediu şi decopertare. Pentru procesul de achiziţie a concentratului de la Cupru Min au fost depuse 3 oferte — Trafigura PTE LTD Singapore, Glendore International Elveţia şi Yldirim Holding Turcia, însă doar Trafigura a îndeplinit criteriile de eligibilitate. Cupru Min oferă la vânzare, prin metode combinate, constând în licitaţie cu oferta în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, o cantitate maximă de 331.890 tone de concentrat de cupru, care, conform contractului de vânzare, va fi ajustată în funcţie de preţul de vânzare stabilit. Contractul de vânzare a concentratului de cupru se încheie pe o perioadă de 7 ani. Cantitatea maximă de concentrat de cupru livrată în contul avansului este de 45.360 de tone, ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului de vânzare.  Cumpărătorul va suporta costurile pentru preluarea concentratului de cupru din incinta societăţii şi pentru transportul acestuia, precum şi orice alte costuri asociate.

Acest articol a fost citit de 514 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.