abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Comuna Roșia Montană, propusă pentru Lista indicativă a Patrimoniului Mondial al UNESCO

Comuna Roșia Montană, propusă pentru Lista indicativă a Patrimoniului Mondial al UNESCO

Publicat în 05.02.2016 la ora 16:14

rosia-montana-2015După ce a zilele trecute a inclus întreaga localitate Roșia Montană pe Lista Monumentelor Istorice ca sit de categoria A, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu anunță că antica localitate minieră din Munții Apuseni, județul Alba, a fost înscrisă în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, în categoria peisaj cultural.

“Am înscris Roșia Montană în Lista indicativă pentru Patrimoniul Mondial.

Ministerul Culturii și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au comunicat în această dimineață către Centrul Patrimoniului Mondial de la Paris înscrierea Peisajului cultural minier Roșia Montana în lista indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial. Este primul pas procedural în vederea includerii pe această listă. La finalul acestei proceduri vom putea înainta dosarul către Centrul Patrimoniului Mondial.

Roșia Montană se înscrie în categoria peisaj cultural, care vizează recunoașterea interacțiunii pozitive, generatoare de valoare, între om si mediul sau natural.

Vom iniția în perioada următoare o serie de măsuri pentru asigurarea dezvoltării zonei prin activarea resurselor sale, patrimoniul cultural și natural”, a anunțat vineri, 5 februarie, Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu.

Anunțul ministrului tehnocrat vine doar cu o zi înaintea de ziua localității Roșia Montane, care în data de 6 februarie împlinește 1885 de ani de atestare documentară. Evenimentul este aniversat prin o serie de manifestații culturale în mai multe orașe din țară dar și străinătate.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 58 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.