abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Au reînceput lucrările de alimentare cu apă în comuna Bucium

Au reînceput lucrările de alimentare cu apă în comuna Bucium

Publicat în 31.03.2019 la ora 14:00

Începând din această lună au reînceput lucrările incluse în proiectul „Captare și extindere rețea de apă în comuna Bucium”, după ce în toamnă a fost introdusă conducta de alimentare cu apă pe lungimea de 3 km, ne-a declarat primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

Lucrările sunt executate de o firmă din județul Hunedoara, care a câștigat licitația electronică organizată în acest sens, execuția lucrărilor urmând să fie finalizată în termen de 36 de luni de la data semnării contractului. Primarul Cornel Napău a precizat că în numai două săptămâni s-a avansat cu aproximativ 0,5 km de conducte, în proiect fiind incluse satele Gura Izbitei, Cerbu, Valea Cerbului, Ferești, Bucium-sat, Coleșeni, Bucium, Valea Abruzel. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II, valoarea contractului fiind de 3.401.763,27 de lei.

Pentru realizarea sistemului centralizat de alimentare cu apă, s-au propus următoarele: obiectul I: rezervor de apă în satul Valea Negrilesii; rezervor de înmagazinare apă 100 mc amplasat în incinta gospodăriei de apă existente, obiectul II: captare izvor: cameră captare izvor din beton monolit, obiectul III: conductă de aducțiune în lungime de 130 m, rezervorul de înmagazinare apă de 60 mc, stație de clorinare a apei, container monobloc gata echipat pentru amplasare stație de clorinare; obiectul IV: rețelele de distribuție a apei, în lungime totală de 11,5 km, țeavă racord hidranți – 60 m, țeavă distribuție: 180 m; racordare la rețea: 3,7 km; 300 de branșamente în lungime totală de 3 km, 4 stații de ridicare a presiunii, 62 de cămine de vane, 20 de hidranţi de incendiu exteriori supraterani, 18 subtraversări prin foraj orizontal în lungime totală de 149 m, 14 foraje țeavă protectie în lungime de 113 m și alte 4 foraje de 36 m și 14 subtraversări a DJ 107I.

La acestea se adaugă lucrări pentru consolidare, pentru amenajare și pentru refacerea sistemului rutier afectat. Comuna Bucium dispune în prezent de o reţea de distribuţie a apei potabile care alimentează toate satele de la Valea Negrilesei, unde există o captare și un rezervor de înmagazinare cu capacitatea de 100 mc, până la intersecția drumului județean DJ 107I cu drumul comunal DC117 – Valea Șesii. Noua instalaţie va asigura debitul necesar atât pentru nevoile populatiei, cât și pentru stingerea unui eventual incendiu, prin hidranţii exteriori montaţi pe reţeaua de distribuţie a apei.

Acest articol a fost citit de 80 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.