abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Adrian Petru Narița, noul consilier local din partea PSR la Abrud

Adrian Petru Narița, noul consilier local din partea PSR la Abrud

Publicat în 30.03.2019 la ora 14:00

Din această lună, Consiliul Local Abrud are parte de o altă schimbare a componenței sale, din nefericire cauzată și de această dată de decesul unui consilier local.

Astfel, la ședința publică ordinară desfășurată săptămâna trecută, consilierii prezenți au constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al lui Virgil Nicolae Narița, ales în 2016 pe listele Partidului Social Românesc, ca urmare a decesului acestuia la începutul lunii martie.

Anterior mandatului de consilier local în Abrud, acesta a fost timp de mai mulți ani primar al comunei Roșia Montană, mandat pe care l-a pierdut după ce a fost suspendat din funcție pe motiv de incompatibilitate. Ulterior, acesta a fost consilier local al acestei comune învecinate, precum și consilier județean în forul de conducere al județului Alba în perioada 2012-2016.

Prin urmare, locul rămas liber din partea acestui partid în Consiliul Local Abrud a fost declarat vacant, iar următorul pas în cadrul ședinței a fost validarea, prin votul deschis al consilierilor locali, a mandatului de consilier local al lui Adrian Petru Narița, supleant pe lista acestui partid la alegerile locale din 5 iunie 2016. Fiind chiar fratele celui decedat, noul consilier local validat nu are experiență deosebită în politică, are vârsta de 44 de ani, iar de profesie este inginer de cadastru.

Totodată, în urma validării noului consilier local, a fost modificată și componența nominală a Comisiei de specialitate nr. II și a Comisiei de specialitate nr. IV din cadrul Consiliului Local Abrud, în care se regăsea fostul consilier Virgil Nicolae Narița, iar celelalte comisii au rămas nemodificate. Prin urmare cele două comisii de specialitate au următoarea componență: Comisia nr. II – „Comisia pentru amenajarea teritoriului și urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului și turism, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură”: Loran Marton Kopenetz, Adrian Petru Narița, Marin Ștefan, Marius Gheorghe David, Daniel Sicoe; Comisia nr. IV – „Comisia pentru administrație publică locală, servicii publice, comerț și agricultură, apărarea ordinii publice, protecție civilă, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești”: Emil Crișan, Nicolae Cioflica, Mircea David, Daniel Sicoe, Claudiu Sebastian Ștefani.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 363 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.