abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Acțiune în forță a polițiștilor în cartierul Dăroaia din Roșia Montană

Acțiune în forță a polițiștilor în cartierul Dăroaia din Roșia Montană

Publicat în 25.06.2014 la ora 12:54

duba-politie-abrudÎn urma unei acţiuni de percheziție a poliţiştilor în cartierul Dăroia din Roșia Montană au fost descoperite peste 20.000 de țigări de contrabandă. 17 persoane cercetate pentru distrugere şi furt. 4 dintre acestea au fost reţinute.

Potrivit IPJ Alba, “în data de 24 aprilie 2014, intre orele 06.00-12.00, poliţişti de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu poliţişti din Abrud şi Cîmpeni şi poliţişti ai secţiilor de poliţie rurală Abrud şi Cîmpeni, au organizat o acţiune în cartierul Dăroia din comuna Roşia Montană, ce a avut drept scop depistarea persoanelor despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracţiuni precum şi identificarea bunurilor provenite din astfel de fapte.

La acţiune au participat 53 de poliţişti, 3 reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie electrică şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba.

În baza unor mandate, poliţiştii au efectuat 19 percheziţii la domiciliile unor persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracțiuni.

Astfel, la domiciliul lui J.M., de femeie în vârstă de 71 de ani, au fost găsite 21.240 ţigarete şi 7 litri de alcool,  provenite din contrabandă.

Ţigările şi alcoolul, în valoare de 11.890 lei, au fost confiscate iar faţă de J.M., a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86 din 2006.

Poliţiştii au identificat şi 17 persoane despre care există suspiciunea că au comis furturi, la domiciliile mai multora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracțiuni.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada martie – iunie 2014, cele 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, au pătruns fără drept în incinta fostei uzine de preparare „Gura Roşiei” şi au distrus pereţii şi acoperişurile unor clădirii.

Materialele de construcţie rezultate, fie le-au transportat la domicilii fie le-au vândut diferitor persoane. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate materiale de construcţii, (în general cărămidă), provenite din furturi, în valoare de peste 11.000 lei.

Faţă de 4 dintre cele 17 persoane cercetate, (CCT, de 27 de ani, P.M.A., de 36 de ani, P.L., de 43 de ani şi M.G.S., de 33 de ani), toţi din Dăroia, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 25.06.2014,  să fie prezentaţi  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere şi furt.”

Acest articol a fost citit de 945 ori

2 Comentarii la Acțiune în forță a polițiștilor în cartierul Dăroaia din Roșia Montană

  1. allenatore Răspunde

    11.07.2014 la 14:59

    politia romana este cel mai mare traficant de tigari din romania

  2. loredana Răspunde

    15.10.2014 la 16:18

    si azi se mai demoleaza uzina si nu ia nimeni nicio masura la hoti nu le face nimic doar la cei nevinovati ca doar asai in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.