abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Abrudul a fost gazda celei de-a III-a ediții a Simpozionului Național Bianual de Mediu Țara Abrudului „Aur și oameni”

Abrudul a fost gazda celei de-a III-a ediții a Simpozionului Național Bianual de Mediu Țara Abrudului „Aur și oameni”

Publicat în 04.02.2019 la ora 8:56

Între 1 și 3 februarie 2019 la Abrud s-a desfășurat ce-a de-a III-a ediție a Simpozionului Național Bianual de Mediu Țara Abrudului „Aur și oameni”.

Lucrările prezentate au cuprins teme privind istoria mineritului de la începuturi până în prezent, probleme legate de protecția și conservarea mediului natural reabilitarea și amenajarea mediului antropizant. Simpozionul ”Aur și oameni” reunește iubitori ai geografiei din toată țara, reprezentați prin profesori univeristari din centrelele de învățământ superior, profesori de liceu și gimnaziu, doctoranzi, masteranzi, studenți, elevi și alți iubitori ai georgrafiei și ai mediului.

Acest simpozion este organizat de prof. Nicolae Rusalim Sicoe, vicepreședinte al Societății de Geografie din România, filiala județului Alba, Școala Gimnazială Ciuruleasa, Liceul ”Horea Cloșca și Crișan” Abrud, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Abrud, Clubul de cunoaștere al pământului ”Porumbița albă” Ciuruleasa, cu sprijinul autorităților locale și al comunității.

Organizat cu multă dăruire, acest simpozion, este deja o tradițională întâlnire de suflet în țara Abrudului a peste 100 de persoane, din care 55 de profesori de geografie din toate provinciile, precum și studenți, elevi și alți invitați.

Acest articol a fost citit de 139 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.