abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » 10 milioane de euro, de la Guvernul României, pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul Alba!

10 milioane de euro, de la Guvernul României, pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul Alba!

Publicat în 19.09.2015 la ora 11:00

Ioan Dirzu-PSDPentru 61 de localităţi din judeţul Alba Guvernul Ponta a alocat 43 milioane de lei în baza Ordonanţei 28, sumă necesară lucrărilor de infrastructură – reabilitări si asfaltări de drumuri, reparaţii de şcoli, modernizare și extindere reţele de apă și canal, staţii de epurare etc.

Este cea mai mare sumă alocată judeţului Alba în ultimii ani și distribuită echitabil unităţilor administrativ-teritoriale indiferent de apartenenţa politică, astfel că edilii din judeţ au primit un credit guvernamental pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele. Aceste sume deblochează situaţia lucrărilor, stimulând companiile constructoare să demareze lucrările, dar şi primarii care doreau să angajeze lucrări sau să elaboreze proiecte.
Mă bucură faptul că prin aceste sume se vor rezolva multe probleme locale, cum ar fi şcoli începute şi neterminate, finalizarea unor sisteme de alimentare cu apă, asfaltarea sau reabilitarea unor străzi şi drumuri, se vor finaliza atât lucrări începute deja, dar vor începe şi noi proiecte de investiţii.
Această alocare bugetară este o gură de oxigen pentru  comunităţile  care beneficiază de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Guvernului României, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, si reafirmă angajamentul guvernului Ponta de a continua investiţiile locale. Vedem din nou preocuparea constantă a PSD pentru susţinerea şi dezvoltarea comunităţilor locale din judeţ, atât în ce priveşte infrastructura cât şi pentru crearea unor condiţii mai bune de trai.

Preşedinte PSD Alba,
Deputat IOAN DÎRZU

Acest articol a fost citit de 119 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.